Οι προοπτικές του γαστρονομικού πλούτου στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Πολλές εκατοντάδες ήταν οι Τρικαλινοί που προσήλθαν το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο ΑΝΑΝΤΙ CITYRESORT , στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του και είχε ως βασικό αντικείμενο το θέμα «Ο γαστρονομικός πλούτος ως πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης», στο πλαίσιο ανάδειξης του meteorisimo (σημ. τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα εκτός από το πάρκινγκ του ξενοδοχείου και πολλά πολλά μέτρα κάτω στο δρόμο).

Στην ανοιχτή για όλους εκδήλωση με επίσημους καλεσμένους και ομιλητές την κορυφαία σεφ και πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία αγωνίζεται για την ανάδειξη της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, την πρόεδρο του παγκοσμίου οργανισμού γαστρονομικού τουρισμού Μαρία Αθανασοπούλου και τον πρόεδρο του  τμήματος διαιτολογίας και διατροφολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιο Τζιαμούρτα, παρουσιάστηκαν όλες οι δυνατότητες ανάδειξης των προϊόντων της πλούσιας Τρικαλινής κουζίνας (κρεατικά και λουκάνικο, πίτες, τραχανάδες, χορταρικά, γαλακτοκομικά κ.α), ώστε όλα αυτά μαζί να αποτελέσουν πυλώνα τουριστικής ανάπτυξη, μέσα από την διάθεση τους στις ταβέρνες του νομού και προσέλκυσης πολλών επισκεπτών σε όλο το νομό, στο πλαίσιο του γαστρονομικού τουρισμού.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα σημαντικό σταθμό στη δεκαπενταετή καινοτόμα δράση του Επιμελητηρίου για την καταγραφή, ανάδειξη και ενσωμάτωση στο τοπικό τουριστικό προϊόν της τοπικής γαστρονομίας με το δικό της brandnameMETEORISIMO. Επίσης αποτυπώθηκε η τοπική γαστρονομία, ως διαχρονικό στοιχείο της Τρικαλινής πολιτισμικής παράδοσης με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.

Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά.

Να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος βράβευσε με τιμητικές πλακέτες τους τρεις ομιλητές, όπως επίσης και τον Δ/νοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε» Μιχάλη Σαράντη και τον Πρόεδρο της τράπεζας Θεσσαλίας Αναστάσιο Λάππα.

Ακολούθησε σε κλίμα πανηγυρικό, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων, παρουσία όλων των μελών της διοίκησης και με τις ευλογίες του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Κανίνα, ανταλλάσσοντας όλοι ευχές για το νέο έτος.