Οι πιο νοστιμές κρέπες

Η ζύμη και το μίγμα για κρέπες είναι ιδανικό για να δημιουργήσετε τις καλύτερες και πιο νόστιμες κρέπες ! Χρειάζεστε απλά υλικά και ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ακολουθήστε πιστά τα βήματα και θα έχετε επαγγελματικό αποτέλεσμα στο πιάτο σας!

 
 

Υλικά για την συνταγή

Για τις κρέπες

  • 2 αυγά θερμ. δωμ.
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
  • Για το ψήσιμο
  • Λίγο βούτυρο

Για το σερβίρισμα

 
  • Φρέσκα φρούτα εποχής
  • Μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
  • Ζαμπόν και τυρί ή ότι άλλο σας αρέσει

Εκτέλεση

Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.

 

Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε το μίγμα για κρέπες να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.

 

Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα.

 

Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό σκεύος.

Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και κουνάμε το αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας τόσο λίγο μίγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες.

Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε μόνο όταν ξεκολλάει η κρέπα.

Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.

 

Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις υπόλοιπες

Τα μυστικά

Λιώνετε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει.

Όταν φτιάχνουμε μείγματα για χυλό φροντίζουμε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι κρύο, όταν το προσθέτουμε στο αλεύρι. Με αυτό το μυστικό, που μπορεί να φαίνεται μικρό, καταφέρνουμε να μη σβολιάζει ποτέ ο χυλός.

Για πιο βελούδινο και λείο χυλό µπορούµε, αφού ετοιμάσουμε το αραιό μίγμα, να το σουρώσουμε σε σήτα. Μπορούμε όμως, και να έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι νωρίτερα.

Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσετε πολύ γρήγορα θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.

Αν θέλετε αρωματικές γλυκές κρέπες μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε λίγη βανίλια.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου