Οι μαθητές του Α1 του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων εκπαιδεύονται στη διαχείριση έκτακτων αναγκών

Οι μαθητές του Α1 του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» την Πέμπτη 14/10/2021 με τη συνδρομή των καθηγητών τους Κουφογιάννη Ευθ. και Καμπουρόπουλου Ι., παρακολούθησαν διαδικτυακά και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Erasmus days 2021”, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς (και μαθητές) σχετικά με τη διαχείριση έκτακτων περιστατικών και την παροχή πρώτων βοηθειών με τίτλο «SOS SCHOOL» που δημιουργήθηκε από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Ο στόχος του προγράμματος, όπως τόνισε η υπεύθυνη της παρουσίασης κ. Καραγιάννη Γεωργία, προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ Καρδίτσας,είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σχετικά με τους κινδύνους που προκαλούνται από καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η πρόληψή τους και τα σημαντικότερα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε τέτοιες περιπτώσεις. Χρήσιμο υλικό για εκπαιδευτικούς και μαθητές υπάρχει στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://sosschool.eu/?lang=el

Επίσης, οι μαθητές/τριες, εκτός από την παρουσίαση του προγράμματος και του εκπαιδευτικού υλικού που δημιουργήθηκε, ενημερώθηκαν σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών και φυσικών καταστροφών από τον κ. Ανδρεόπουλο Π., Πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης  Καρδίτσας και την κ. Ελένη Βουτσίνου, εκπαιδεύτρια ERC, του οργανισμού “KIDS SAVE LIVES-ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ”  (https://kidssavelives.gr/ ). Μεταξύ άλλων έμαθαν τι είναι η ΚΑΡΠΑ και πως γίνεται, τι είναι οι απινιδωτές και ποια η σημασία τους, ποιες εφαρμογές στο κινητό τηλέφωνο μπορούν να σώσουν ζωές, πως να ζητήσουν βοήθεια και πως μπορούν να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε ατυχήματα,κ.λ.π.