Οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού… στα μάτια μας

Είτε έχεις μαύρους κύκλους, πρήξιμο ή ακόμα και ακμή, κάτω από τα μάτια σου, η εφαρμογή διαφόρων τύπων τσαγιού μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά, παρά τα όσα νομίζεις μέχρι τώρα.

Εάν έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν μια ζεστή ή κρύα κομπρέσα για το πρήξιμο, θα γνωρίζεις καλά ότι οι διαφορετικές θερμοκρασίες μπορούν να αποτελέσουν ισχυρά «φάρμακα» σε κάποιες συγκεκριμένες παθήσεις στο σώμα μας.

Τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του τσαγιού είναι καλά τεκμηριωμένα ακόμα κι αν δεν χρειάζεται να καταναλώνεις το τσάι για να τα αποκομίσεις. Ένα από τα κύρια συστατικά του, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος, προέρχεται από την περιεκτικότητα του τσαγιού σε καφεΐνη.

Δεδομένου ότι τα διογκωμένα αιμοφόρα αγγεία μπορούν να οδηγήσουν σε πρήξιμο κάτω από τα μάτια, οι διεγερτικές ιδιότητες της καφεΐνης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση αυτών των συμπτωμάτων.

Όμως, αυτά τα οφέλη μπορεί να προέρχονται και από μια άλλη πηγή. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη διαπιστώθηκε ότι η μείωση του πρηξίματος π.χ από μια κρέμα ματιών που περιέχει καφεΐνη, πιθανότατα προήλθε από τα αποτελέσματα ψύξης της ουσίας που περιέχει και όχι από την ίδια την ουσία. Τα κρύα φακελάκια τσαγιού λοιπόν, στην πραγματικότητα μπορεί να αποδειχθούν η καλύτερη επιλογή όταν τα χρησιμοποιούμε για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων.

«Οι κρύες σακούλες τσαγιού θα μπορούσαν πραγματικά να είναι το «όργανο» που συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία μας», σημειώνει η έρευνα. Με επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, οι δροσερές σακουλίτσες τσαγιού θα μπορούσαν να μας κάνουν να βλέπουμε τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα τους με την πάροδο του χρόνου.

Βρες το κατάλληλο τσάι λοιπόν

Ακριβώς όπως κάνεις όταν πίνεις το τσάι σου, έτσι και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διαλέξεις το σωστό τσάι ανάλογα με τα οφέλη του στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Διάφορες ενώσεις από διαφορετικά είδη τσαγιού βοηθούν σε αντίστοιχες ασθένειες.

Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία των ήπιων συμπτωμάτων ξηρότητας των ματιών, ενώ το μαύρο τσάι πιστεύεται ότι μειώνει την ερυθρότητα. Εάν πάσχεις από λοίμωξη, η καλέντουλα, το χαμομήλι και ο μάραθος μπορούν να σε βοηθήσουν στην ανακούφιση των ερεθισμών. Το χαμομήλι και το πράσινο τσάι μπορούν επίσης να είναι ευεργετικά για όσους πάσχουν από ακμή.

Για μαύρους κύκλους και πρήξιμο, τοποθέτησε στα μάτια σου μαύρο ή πράσινο τσάι.

Πώς; Βράσε ένα φλιτζάνι με δύο φακελάκια τσαγιού και άφησέ τα να κρυώσουν.

Για να κρυώσουν πιο γρήγορα μπορείς να τα βάλεις στο ψυγείο.

Έπειτα, αφού έχουν πάρει θερμοκρασία δωματίου, τοποθέτησέ τα στα μάτια σου για 15-30 λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

real.gr