Οι αρχές της πόλης τίμησαν την ημέρα Εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης και του νομού, τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής η ημέρα Εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις που ήταν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, πραγματοποιήθηκανστο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στην πλατεία Προσφυγικού Συνοικισμού, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, ενώ το μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών νομού Τρικάλων κ.Μαρία Ηλιάδου εκφώνησε ομιλία με θέμα: «Μικρασιατική καταστροφή – Ο ξεριζωμός των Ελλήνων». Την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εκπροσώπησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, τον Δήμο Τρικκαίων ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ζιώγας, ενώ το παρόν έδωσε και ο Βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί επίσημη Θεία δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.