«Όχι» στη χρήση πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση της Ελλάδας στη δοκιμασία του ιαπωνικού λαού
pic-0-norm

Την πεποίθηση ότι οι εξελίξεις στην Ιαπωνία αποδεικνύουν την ορθότητα της απόφασης της Ελλάδας να μην πάει σε χρήση πυρηνικής ενέργειας, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι στην Ευρώπη όπου υπάρχουν πολλά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας πρέπει να γίνει στρες τεστ για τα πυρηνικά εργοστάσια και η Ελλάδα όπως ανέφερε θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες στην Ευρώπη και στη γειτονιά μας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση της Ελλάδας στη δοκιμασία του ιαπωνικού λαού και αναφέρθηκε στην αγωνία του πυρηνικού εφιάλτη που ζει η Ιαπωνία τονίζοντας ότι ο λαός της επισκέπτεται και πάλι μια πυρηνική τραγωδία. Οι καταστροφές στην Ιαπωνία τόνισε είναι μια ισχυρή επιβεβαίωση του ευάλωτου της ύπαρξής μας και ότι ο έλεγχος της πυρηνικής ενέργειας είναι ένα μεγάλο στοίχημα δημοκρατίας.

Ο κ. Παπανδρέου εξήρε την ψυχραιμία και τη δύναμη ψυχής του ιαπωνικού λαού και επαίνεσε τους λίγους εργαζόμενους που παραμένουν στα προβληματικά πυρηνικά εργοστάσια και κάνουν το παν για να περιορίσουν την καταστροφή.

Πηγή: voria.gr