Έρχεται… εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ

pic-1-norm

Οι αποκρατικοποιήσεις των 50 δισ. ευρώ και το πρόγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα Μαΐου, δημιουργούν πονοκέφαλο σε Μαξίμου και Ιπποκράτους, καθώς οι πάντες γνωρίζουν πως οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που θα θιγούν, θα δώσουν τις μάχες στο δρόμο, την ίδια στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου διαλαλεί πως ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, μάλιστα όπως ανέφερε πρόσφατα μόλις άρχισε. Όσοι μιλούν για εμφύλιο εντός του ΠΑΣΟΚ, δεν μιλούν τυχαία, την ίδια ώρα που οι δύο πλευρές ετοιμάζουν τα όπλα τους.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς σχετικά έδειξε τις διαθέσεις της κυβέρνησης, με αφορμή την στάση που ενδεχομένως να κρατήσουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, όταν είπε τα εξής: «Γνωρίζουμε πολύ καλά, το έχουμε πει πολλές φορές, ότι λειτουργούμε σε μια κατάσταση με ειδικές συνθήκες. Και φυσικά αυτή η κατάσταση εξακολουθεί να υπάρχει, γιατί μπορεί να κάνουμε θετικά βήματα, μπορεί να μας αναγνωρίζεται το πόσο σημαντικά ζητήματα έχουμε ανοίξει, αλλά φυσικά, εάν δεν συνεχίσουμε τις ίδιες προσπάθειες με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς και μεγαλύτερη αφοσίωση, δεν θα είμαστε σίγουροι ότι θα βγούμε από την κρίση, κάνοντας και τις πολύ μεγάλες αλλαγές. Όσον αφορά στη θέση που αναφέρατε, στη στάση των συνδικαλιστών, όλοι έχουν το στοιχείο της υπευθυνότητας. Είμαστε σίγουροι. Όλοι αντιλαμβανόμαστε, οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, ότι βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή τη φάση και φυσικά όλοι αναλαμβάνουμε το κόστος της συμπεριφοράς μας απέναντι στον ελληνικό λαό και μόνο».

Την ίδια στιγμή, στο Μέγαρο Μαξίμου θύμιζαν «ατάκες» του Γιώργου Παπανδρέου στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο όταν είχε στείλει σαφέστατα μηνύματα προς τους συνδικαλιστές, λέγοντας τα εξής: «Η επανάσταση που κάνουμε, είναι και σε επίπεδο Κυβέρνησης, αλλά και σε επίπεδο κάθε πολίτη. Στη ζωή του, στη δουλειά του, στο χώρο εκπαίδευσης, ακόμα και στο χώρο διασκέδασης. Κάποιοι, ναι, αντιστέκονται. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Διότι ως συνήθως, αυτοί που μεμψιμοιρούν και φοβούνται τις αλλαγές, ποτέ και με τίποτα δεν έχουν να πουν την παραμικρή καλή κουβέντα. Πολλοί έχουν ως μοναδικό τους όπλο την ηττοπάθεια, τον κυνισμό, τη μιζέρια, το «δεν γίνεται», το «όλα είναι μάταια», το «όλα είναι μια συνωμοσία». Είναι αυτοί που, ύπουλα ή όχι, στηρίζουν τα κατεστημένα: «να μην αλλάξει τίποτα, γιατί όλα είναι μάταια. Άρα, γιατί να πληρώνουμε φόρους, γιατί να συμβάλουμε στην ευνομία;». Για εμάς, ανυπακοή σημαίνει να συμβάλουμε με τις πράξεις μας στο χτύπημα της διαφθοράς, να χτυπήσουμε το φακελάκι, το «γρηγορόσημο», όλες τις πρακτικές και αντιλήψεις που μας έφεραν μέχρι εδώ. Κανείς δεν είπε ότι ο αγώνας είναι εύκολος. Δίνουμε δύσκολο αγώνα. Αλλά φέρνει αποτελέσματα, βήμα-βήμα».

Πηγή: voria.gr