Ο Τσίπρας θέλει να προλάβει την οργάνωση του ΚΙΝΑΛ και ζητά εκλογές τώρα

Προτιμά να έρθει δεύτερος με διψήφια διαφορά παρά τρίτος και πίσω από το ΚΙΝΑΛ

Έχοντας αντιληφθεί ότι είναι προτιμότερο να χάσει με διψήφια διαφορά τις εκλογές αλλά να είναι στη δεύτερη θέση παρά να έρθει τρίτος κάτω από το ΚΙΝΑΛ ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να προλάβει την οργάνωση του Ν. Ανδρουλάκη και εκλιπαρεί την κυβέρνηση να κάνει άμεσα εκλογές.

Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης της ΚΟ του κόμματος προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για την πανδημία.

Αρχίζοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία και τον αριθμό των θανάτων λέγοντας ότι «Είστε η χειρότερη κυβέρνηση, τη χειρότερη στιγμή».

 

Μάλιστα σχολίασε τα «θεσμικά αντανακλαστικά» του κοινοβουλίου καθώς η ερώτηση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα μέσα Νοεμβρίου και συζητείται 4 μήνες μετά.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε «Εχουμε τις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά είναι λάθος να συνηθίσουμε την έννοια της απώλειας. Να έχουμε καθημερινά 50 – 60 νεκρούς και να λέμε «όλα καλά». Όταν καταθέσαμε την ερώτηση είχαμε 100» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει «Το πιο εξοργιστικό είναι να έρχεται εδώ ο κ. Πλεύρης και η κα Γκάγκα και να μας λένε ότι τα έκαναν όλα καλά. Στις πλάτες των Πλεύρη – Γκάγκα, από την ημέρα διορισμού εως σήμερα υπάρχουν 12.000 απώλειες. Σχεδόν οι μισές απώλειες από την πανδημία έγιναν επι δικής σας θητείας».

«Οι συγκρίσεις με τις άλλες χώρες ΕΕ είναι συντριπτικές. Έχουμε τις χειρότερες επιδόσεις σε θανάτους ανα εκατομμύρια πληθυσμού. Επι των ημερών σας είμαστε διαρκώς πολύ πάνω από τον μέσο όρο και εσείς έρχεστε εδώ και με θράσος κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σε άλλο σημείο υποστηρίζοντας πως παρά τα στατιστικά η κυβέρνηση πανηγυρίζει.

«Μας λέτε ότι όλα καλά και πως για όλα φταίνε οι άλλοι» είπε και πρόσθεσε «είστε η κυβέρνηση της δικαιολογίας, η πανδημία είναι παγκόσμια απειλή λέτε. Το ίδιο λέτε και με τα καιρικά φαινόμενα, κάηκε η μισή Ελλάδα και λέτε ότι φταίει η κλιματική αλλαγή. Για την ακρίβεια φταίει ο Πουτιν όχι εσείς, είχατε σοβαρή ενεργειακή πολιτική με ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και βίαιη απολιγνιτοποίηση».

«Ας μην εκλέγουμε κυβερνήσεις αν είναι έτσι να βγάζουμε κυβέρνηση με κλήρωση» ανέφερε για να υποστηρίξει ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή απαιτείται σοβαρή διακυβέρνηση.

Τσίπρας: Έχετε σηκώσει τα μολύβια περιμένοντας εκλογές το Μάιο, κάντε εκλογές να λυτρώσετε τη χώρα από την ανικανότητά σας – Είσαστε επικίνδυνοι για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχετε αποφασίσει να δραπετεύσετε – Όσες φορές και να αλλάξτε τον εκλογικό νόμο θα είστε δεύτερο κόμμα – 18 χώρες μείωσαν τον ΕΦΚ καυσίμων και εσείς λέτε αυτό θα ευνοήσει όσους έχουν Καγιέν

fimotro.gr