Ο Τρικαλινός Γιώργος Μπούγλας διαφήμισε την Ελληνική ποδηλασία σε όλο τον κόσμο

10678544 73479

Μεγάλη διαφήμιση για την ελληνική ποδηλασία η απόδοση του Τρικαλινού ποδηλάτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα elite ποδηλασίας δρόμου στην Πονφεράντα της Ισπανίας.

Για περισσότερες από 2ώρες όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του πλανήτη ασχολούταν με την προσπάθεια του Γιώργου Μπούγλα να πιάσει μόνος του τους τέσσερεις προπορευόμενους του αγώνα έως εκείνη την στιγμή.

Ένα σκασμένο ελαστικό και αρκετή καθυστέρηση στην αλλαγή του στάθηκε η αιτία να χάσει τον ρυθμό του και σε συνδυασμό με τις φοβερές επιθέσεις που εξαπέλυσαν η ομάδα της Πολωνίας αρχικά και της Ιταλίας στην συνέχεια να πιαστεί από το κυρίως γκρουπ.

Ο Γιώργος Μπούγλας εκμεταλλεύτηκε της τεράστιας διαφήμισης που προσφέρει το άθλημα της ποδηλασίας και με την υψηλή επίδοσή του σε συνδυασμό με το θάρρος-θράσος που ανέδειξε στον αγώνα, όπου παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο τον εκπρόσωπο της ελληνικής ποδηλασίας.

Το πλήθος των μεγάλων ονομάτων στην εκκίνηση του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έδειχναν ότι το αποτέλεσμα ήταν αμφίρροπο. Τα στατιστικά ήταν μεταξύ των σπρίντερ που μπορούν να αντέξουν στις δυναμικές ανηφόρες και στους ανηφορίστες που μπορούν να πιέσουν όσο πρέπει για να αποσπαστούν. Ο αγώνας κρίθηκε στην τελευταία ανηφόρα, λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν το τερματισμό, με τον Michal Kwiatkowski (Πολωνός) να είναι ο πρώτος από τα φαβορί που τόλμησε να αποσπαστεί και δικαιώθηκε αφού οι αθλητές (Simon Gerrans, Alejandro Valverde, Matti Breschel, Greg Van Avermaet, Tony Gallopin και Philippe Gilbert) που προσπάθησαν να τον ακολουθήσουν ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα δεν κατάφεραν ποτέ να τον πιάσουν. Η δεύτερη και τρίτη θέση κρίθηκε στο σπριντ μεταξύ αυτών των αθλητών με τον Gerrans και τον Valverde να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Μπούγλας Γιώργος εξαρχής είχε ως στόχο να πραγματοποιήσει μεγάλο αγώνα όπως και τα κατάφερε. Το ιδανικότερο σενάριο για την Ελλάδα θα ήταν ο ποδηλάτης της SP Tableware να βρισκόταν με τους τέσσερις ποδηλάτες που βρέθηκαν αποσπασμένοι από την αρχή περίπου του αγώνα χωρίς όμως αυτό να επιτευχθεί παρά την προσπάθεια που έγινε από την πλευρά του Μπούγλα. Στην συνέχεια του αγώνα ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην κατηγορία των Ανδρών, με μία σόλο προσπάθεια οδήγησε για αρκετά χιλιόμετρα μόνος του με διαφορά πάνω από 10 λεπτά μπροστά από το κυρίως γκρουπ και 4 λεπτά πίσω από τους τέσσερις αποσπασμένους έως την στιγμή που άνοιξε τον ρυθμό του αγώνα η Εθνική ομάδα της Πολωνίας.

Με αυτήν την ενέργεια ο Έλληνας Πρωταθλητής έδωσε την ευκαιρία να τον παρουσιάσουν όλοι οι ξένοι παρουσιαστές καθώς και την ελληνική ποδηλασία, υπενθυμίζοντας το επιτυχημένο πέρασμα του Γιάννη Ταμουρίδη από Pro Tour ομάδα αλλά και από το Giro di Italia. Ο αγώνας ήταν αντίστοιχης εμβέλειας με τα Grand Tour αφού εκεί βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι Pro Tour ποδηλάτες, διεκδικώντας τη μπλούζα με τα χρώματα της ίριδος που θα συνοδεύει τον καλύτερο ποδηλάτη του κόσμου μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα.

.