Ο Θανάσης Γιαννοτάκης πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ΠΥΛΗΣ

DSC02746

Το απόγευμα της Κυριακής, 7 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τις , 6:30 ξεκίνησε η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), η διαδικασία σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου ΠΥΛΗΣ για την εκλογή μελών του Προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και η εκλογή εκπροσώπων στη Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων)

Την πρώτη αυτή συνεδρίαση συγκάλεσε και προέδρευσε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πρώτα ο Ανθρωπος» κ. Βασίλης Αναγνώστου.

Ήταν παρόντες οι 32 δημοτικοί σύμβουλοι και ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας. Απουσίαζε η δημοτική σύμβουλος Καραίσκου Γεωργία

DSC02730

Για την θέση του Προέδρου του οργάνου προτάθηκε από το συνδυασμό του Δημάρχου, κ. Μαράβα, ο κ. Θανάσης Γιαννοτάκης.
Για τη θέση του Αντιπροέδρου, ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως προβλέπεται, πρότεινε τον κ. Μπόμπορας Αθανάσιος
Για τη θέση του Γραμματέα, αν και ο συνδυασμός της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε δικαίωμα να προτείνει τον υποψήφιο, με δήλωση του επικεφαλής της παράταξης κ. Ζάχος Απόστολος, δεν το έπραξε, θεωρώντας το ρόλο διακοσμητικό.

DSC02739

Στη τελική ψηφοφορία ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του οργάνου ο κ. Θανάσης Γιαννοτάκης λαμβάνοντας 26 ψήφους υπέρ και 6 λευκά επί συνόλου 32 ψηφισάντων δημοτικών συμβούλων.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου, ο κ. Μπόμπορας Αθανάσιος έλαβε 24 ψήφους υπέρ και 8 λευκά.

Για τη θέση του Γραμματέα, ο κ. Νάκος Χρήστος, εξελέγη λαμβάνοντας 30 ψήφους υπέρ, 2 λευκά

DSC02735

DSC02744

.