Ο σύλλογος «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» για την μονιμοποίηση της Μητρόπολης ΣΤΑΓΩΝ &ΜΕΤΕΩΡΩΝ

AGIOS BHSSARIVNAS

Ο Σύλλογος «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ», συμμετέχοντας στην χαρά της τοπικής κοινωνίας που προκάλεσε η ιστορικής σημασίας απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος , βάση της οποίας η Μητρόπολη ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ γίνεται μόνιμη, όπως άλλωστε ήταν και το καθολικό αίτημα, απευθύνει τα εύσημα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο για το γεγονός ότι διείδε το ηθικό και ιστορικό δίκαιο των κατοίκων, της υπό την πνευματική σκιά της Αγίας Λιθοπόλεως περιοχής μας, και με κατάλληλους χειρισμούς εισηγήθηκε την αλλαγή του προσωποπαγούς χαρακτήρα της Μητροπόλεως την οποία ενέκρινε ομοφώνως η ιεραρχία .

Η απόφαση της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ικανοποιεί όχι μόνο το περί δικαίου αίσθημα του πιστού λαού μας που στηρίζεται στην ιστορία και παράδοση , αλλά και μια αναγκαιότητα που πιστεύουμε σχετίζεται με την άρτια διαποίμανση του χριστεπωνύμου πληρώματος, κάτι που κατέδειξε η μέχρι σήμερα λειτουργία της Μητροπόλεως.

Επιπλέον, ο Σύλλογός μας απευθύνει βαθειά και ειλικρινή εύσημα στον σεβαστό Ποιμενάρχη μας κ.κ. Σεραφείμ που όλα αυτά τα χρόνια κράτησε ζέον το θέμα στην Ιεραρχία, δημιουργώντας τα αναγκαία εκείνα ερείσματα ώστε να καρποφορήσει το καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της και η περιοχή να επανασυνδεθεί με το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της διαλαμψάσης επισκοπής των ΣΤΑΓΩΝ .

Στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου Καλαμπάκας αντικατοπτρίζονται όλες οι ενέργειες και οι προσπάθειες των προηγούμενων δημάρχων και δημοτικών αρχών αλλά και το γεγονός ότι το θέμα αυτό ετέθη ως πρώτη προτεραιότητα και της εν συνόλω σημερινής δημοτικής αρχής και με κατάλληλες παρεμβάσεις ενίσχυσε το δίκιο της τοπικής κοινωνίας, αναφορικά με την μονιμοποίηση της Μητρόπολης.

Ως ιδιαίτερα σημαντικές θεωρούμε αναμφίβολα και τις προσπάθειες των μελών της επί του συγκεκριμένου σκοπού συσταθείσης επιτροπής, που με τον τεκμηριωμένο φάκελο που προετοίμασε και κατέθεσε στους ιεράρχες, αλλά και τις κατά καιρούς παρεμβάσεις , ανέδειξε και προώθησε το δίκαιο του αιτήματος συμβάλλοντας τα μέγιστα .

Όλες , μικρές ή μεγάλες , ατομικές ή συλλογικές , δημόσιες ή ιδιωτικές , προσπάθειες που κατεβλήθησαν αυτά τα χρόνια , είχαν την σημασία τους και την αξία τους και συνέβαλαν στο τελικό αποτέλεσμα .

Είναι σαφές πως η απόφαση μονιμοποίησης της Μητρόπολης ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ, υπό την πνευματική διαποίμανση του κ.κ. Σεραφείμ, θα δώσει πλούσια καρποφορία στην τοπική Εκκλησία, την τοπική κοινωνία και φυσικά τον ευλογημένο μας τόπο, που έχει την τύχη να ζει υπό τις ευλογίες των οσίων Μετεωριτών πατέρων.

Ο Σύλλογό μας, με τις μικρές του δυνάμεις και προσπάθειες, προσέρχεται στην νέα περίοδο της Μητρόπολης με ειλικρινείς προθέσεις συνεργασίας και προσφοράς .

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

.