Ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων,για τις εργαζόμενες του συνεργείου καθαριότητας στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων

katharistries v

Ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, στηρίζει έμπρακτα τις εργαζόμενες του συνεργείου καθαριότητας στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, οι οποίες διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ημερομίσθια τα οποία ο εργολάβος τους καθυστερεί για μήνες!

Εδώ και καιρό ο Σύλλογός μας γνωρίζοντας την κατάσταση, μαζί με τα ταξικά σωματεία μέσα από παράσταση διαμαρτυρίας απαίτησε, να προσληφθούν στα νοσοκομεία με μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αυτή η στάση είναι κομμάτι της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που στόχο έχει να τσακίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτή η πολιτική που αποφασίζεται στην ΕΕ και υλοποιείται και από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ των άλλων θέλει να φτιάξει ένα δημόσιο τομέα στα μέτρα και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Πολιτική που πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες, όχι μόνο στον εργασιακό τομέα, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων, όπως αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κόψιμο του επιδόματος τοκετού – μητρότητας, εμπορευματοποίηση της κοινωνικής πολιτικής κ.ά.

Οι συνθήκες «Γαλέρας» των εργαζομένων στα συνεργία καθαριότητας μέσα στα Νοσοκομεία είτε στη σίτιση και φύλαξη, είναι το πρότυπο «ανάπτυξης» με μισθούς των 340 ευρώ και αμοιβή με την ώρα!

Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, μέλος της ΟΓΕ

.