Ο ΣΟΧΤ κόβει την πίτα και γιορτάζει τα 30 χρόνια

pic3_copy

 

 

Με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου και 33 χρόνων από την ίδρυσή του, ο ΣΟΧΤ κόβει την πρωτοχρονιάτική πίτα την ερχόμενη Κυριακή 19 Φλεβάρη στις 12 το πρωί στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου στα Λιβάδια Περτουλίου.

Μετά την επανίδρυσή του το 1978 ο σύλλογος ξεκίνησε συστηματικές προσπάθειες για την δημιουργία πίστας σκι στην περιοχή μας και τέτοιες μέρες πριν από τριάντα χρόνια έπεσε ο θεμέλιος λίθος για την δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρου.

Το χειμώνα του 1982 άρχισε η διαμόρφωση της πίστας ενώ πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες χιονοδρομικές εκδρομές. Το Φλεβάρη της ίδιας χρονιάς έγινε η κοπή πίτας του συλλόγου στο σημείο που είναι σήμερα περίπου η βάση του χιονοδρομικού και ξεκίνησε έρανος για την κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου.

Σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές, την τότε Κοινότητα Περτουλίου, τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και με βασική δύναμη την εθελοντική προσφορά των μελών του, ο ΣΟΧΤ κατόρθωσε το 1983 να τοποθετηθεί ο πρώτος αναβατήρας μήκους 300 μ , ο σημερινός Τζίτζιρας, ένα babylift καθώς επίσης να αγοραστεί χιονοστροτήρας και να κατασκευαστεί το παλιό Σαλέ. Το οικονομικό μέρος αυτής της προσπάθειας καλύφθηκε από συνδρομές των μελλών του ΣΟΧΤ, επιχορήγηση από τον ΕΟΤ, τη Νομαρχία Τρικάλων και άλλους φορείς όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας ήταν τα διοικητικά συμβούλια εκείνης της περιόδου: Βασίλειος Κατσιάμπα (πρόεδρος), Θέμης  Αντωνιάδη (γ.γραμματέας), Κών/νος Βαρσάνης, Δημήτριο Καρατζούλη, Αθανάσιο Μπαλαμώτη, Ρούλα  Παππά, Σωτήρης Καραμάλης (1982) και Νικηφόρος Αντωνιάδης (πρόεδρος) , Νίκος Βαινάς, Κών/νος Βαρσάνης, Ευριπίδης Δαφούλας, Αθανάσιος Μπαλαμώτης, Σωτήριος Καραμάλης,  Βασίλειος Κατσιάμπας και Γεώργιος Σπαθής (1983).

Η δημιουργία αυτής της μικρής πίστας είχε άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική κίνηση στην περιοχή και σήμερα έχει αναπτυχθεί σε ένα κέντρο με σύγχρονο αναβατήρα ιδανικό για την εκμάθηση σκι, σημείο αναφοράς για το χειμερινό τουρισμό σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το μικρό κέντρο χιλιάδες τρικαλινοί και κυρίως χιλιάδες μικρά παιδιά ήρθαν σε επαφή με το άθλημα του σκι μέσα από την ακαδημία του συλλόγου. Η επιτυχής λειτουργία της ακαδημίας σκι του συλλόγου έφερε και σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες. Τα τελευταία χρόνια οι αθλητές του συλλόγου πρωταγωνιστούν στο χειμερινό αθλητισμό της χώρας.

Στη χιονοδρομία καταβάσεων δεκάδες αθλητές εκπροσώπησαν τον ΣΟΧΤ σε περιφερειακά και πανελλαδικά πρωταθλήματα με κορυφαία διάκριση την 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Βασίλης Σιδέρης, ενώ ο ίδιος αθλητής συμμετείχε και σε κορυφαίο διεθνή αγώνα στην κατηγορία των παίδων στη Σλοβενία ως μέλος της εθνικής ομάδας παίδων.

Στο ορειβατικό σκι ο ΣΟΧΤ πρωταγωνιστεί με σταθερή παρουσία αθλητών του στην εθνική ομάδα από το 2003 και μετά. Οι τρικαλινοί αθλητές Βασίλης Σιδέρης και Γιώργος Μαργαρίτης στέφτηκαν πρωταθλητές Ελλάδος και εκπροσώπησαν την χώρα μας σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Σήμερα ο ΣΟΧΤ συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με το Δήμο Πύλης που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο αλλά και με άλλους φορείς με σκοπό πάντα την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη του χειμερινού αθλητισμού. Στις άμεσες προτεραιότητες βρίσκεται η ολοκλήρωση της πίστας σκι αντοχής στα Λιβάδια Περτουλίου, ένα έργο που θα προσθέσει νέα δυναμική στο χειμερινό αθλητισμό στην περιοχή μας.

Καλούνται λοιπόν όλοι οι φίλοι του συλλόγου παλιοί και νέοι να βρεθούν την Κυριακή στο Χιονοδρομικό Κέντρο να γιορτάσουμε για το παρελθόν αλλά και να συζητήσουμε για το μέλλον.