Ο ΣΕΠΕ Τρικάλων για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με αφορμή τους πρόσφατους διορισμούς στην εκπαίδευση εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον σχεδιασμό της κυβέρνησης ως προς τον μηδενικό αριθμό διορισμών φέτος της ειδικότητας Θεατρολόγων ΠΕ.91.01, ενός κλάδου με τεράστια συνεισφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η αδικία που έλαβε χώρα από μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο ζήτημα του αποκλεισμού της ειδικότητας των θεατρολόγων από τους φετινούς διορισμούς έγκειται στο γεγονός ό,τι σ’ αυτή την ειδικότητα έγιναν πέρσι μόλις 171 διορισμοί, παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες στο ωρολόγιο πρόγραμμα στα δημόσια σχολεία είναι πολύ μεγαλύτερες κι απαιτούνται περισσότεροι μόνιμοι διορισμοί της συγκεκριμένης ειδικότητας με στόχο την ουσιαστική κάλυψη των κενών κι αναβάθμιση των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης ενώ υπηρετούν πάνω από 800 αναπληρωτές Θεατρολόγοι, (εκ των οποίων 200 με περισσότερα από δέκα έτη), το ΥΠΑΙΘ δεν προχώρησε στον σχεδιασμό μόνιμων οργανικών θέσεων της ειδικότητας ΠΕ 91.01 για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των σχολείων παρότι είχε ενημερωθεί για την μη ύπαρξη οργανικών θέσεων με δεκάδες επιστολές, διαμαρτυρίες κι ερωτήσεις στη Βουλή.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ό,τι η εκπαίδευση έχει ενιαίο χαρακτήρα και οι ανάγκες του δημόσιου σχολείου είναι συγκεκριμένες. Ο «αποκλεισμός» των συναδέλφων θεατρολόγων από τους φετινούς διορισμούς μάς βρίσκει αντίθετους και καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αναθεωρήσει τη στάση του και να προχωρήσει την ύστατη στιγμή σε συμπληρωματικούς διορισμούς.

Ο αγώνας για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου συνεχίζεται.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ