«Ο Πυργετός Τρικάλων»: Ένα βιβλίο-κειμήλιο του Κώστα Πουλιανίτη για την ιστορία του τόπου μας

Ένα σημαντικό βιβλίο με τον τίτλο «Ο Πυργετός Τρικάλων», με πολλά ιστορικά, λαογραφικά, κοινωνικά και πολιτιστικά στοιχεία για τον ιστορικό συνοικισμό της πόλης, αλλά και τον τόπο γενικότερα, έγραψε το 2018 ο Αξιωματικός ε.α, άξιος συγγραφέας, ακάματος ερευνητής και κάτοικος του Πυργετού Κώστας Πουλιανίτης.

Το βιβλίο που αποτελεί ένα πραγματικά μεγάλο κειμήλιο και μια σημαντική παρακαταθήκη για την ιστορία του Πυργετού για τις επόμενες γενιές, είχε παρουσιαστεί με την παρουσία πολύ κόσμου τον Δεκέμβριο του 2018 στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Αγίου Αθανασίου στον Πυργετό Τρικάλων, με την συνδρομή του ΠολιτιστικούΣυλλόγου Πυργετού «Η Πρόοδος» και την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων που είχαν προλογίσει την έκδοση του βιβλίου.

Το βιβλίο «Ο Πυργετός Τρικάλων είναι από εκείνα τα ερευνητικά πονήματα, που δεν πρέπει να λείπουν από καμμιά βιβλιοθήκη.

Ο συγγραφέας Κώστας Πουλιανίτης γεννήθηκε τον Πυργετό το 1967, είναι αξιωματικός (ε.α.) και ασχολείται με την συγγραφή διηγημάτων και ποιημάτων. Ενώ για το βιβλίο ο «Πυργετός Τρικάλων» σημειώνει πως «από τον Πυργετό, αυτόν τον ευλογημένο τόπο, έναν μικρό επίγειο παράδεισο, φωτεινό, χλοερό και αναψύξεως συνάμα, τον επονομαζόμενο κάποτε και μικρό Καναδά, πέρασε και έζησε πλήθος ανθρώπων που όλοι κάτι άφησαν πίσω τους, μικρό η μεγάλο δεν έχει σημασία. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους και σε όσους θυσιάστηκαν ή συμμετείχαν στους πολέμους αξίζει να αφιερωθεί η παρούσα καταγραφή της τοπικής ιστορίας μας εις μνημόσυνον αιώνιων.»