Ο προέδρος του ΤΕΦΑΑ Νικόλαος Διγγελίδης για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

Την δική του τοποθέτηση και ερμηνεία, σχετικά με το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού που σημειώθηκε στην εκδήλωση της ΣΕΦΑΑ την προηγούμενη εβδομάδα και όλα όσα ακολούθησαν, καταθέτει με ανοιχτή του επιστολή προς όλη την Τρικαλινή κοινωνία, ο Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Νικόλαος Διγγελίδης.

Στην σχετική του επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίσαμε στο Τμήμα και στην πόλη μας μια θύελλα που δεν είχε προηγούμενο – υπεύθυνα, ψύχραιμα, κάνοντας αυτό που έπρεπε σε συνεργασία με τις αρχές και ενημερώνοντας έγκυρα όσους ήταν απαραίτητο. Δυστυχώς το συγκεκριμένο γεγονός πήρε έκταση για μια σειρά από λόγους πέρα από τη θέλησή μας και αγωνιστήκαμε να διαχειριστούμε και αυτό το μέρος. Ωστόσο, από τα γεγονότα και τα περιστατικά που μας μεταφέρουν συνάδελφοι ή/και φοιτητές που μένουν στα Τρίκαλα, λόγω των ψευδών ή/και δυσφημιστικών ειδήσεων σε ορισμένες εφημερίδες/ιστοσελίδες/μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πανικός και το bullying που βίωσαν αρκετοί άνθρωποι (προσωπικό του Τμήματος, φοιτητές, προσκεκλημένοι στη συγκεκριμένη εκδήλωση και απλοί πολίτες) ήταν άνευ προηγουμένου.

Τα δύσκολα όπως φαίνεται δεν είναι πίσω μας, αλλά μπροστά μας και θα χρειαστεί όλοι να δείξουμε χαρακτήρα και ψυχραιμία, τώρα που το πρόβλημα είναι εδώ. Δε θα κερδίσουμε καμία μάχη σπέρνοντας τον πανικό. Χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τη λογική μας, να ακολουθήσουμε τα πρωτόκολλα που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί επιστήμονες και στο τέλος θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση».

Με εκτίμηση
Διγγελίδης Νικόλαος,
Πρόεδρος του Τμήματος