Ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου στα Τρίκαλα

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους πιστών, η πόλη των Τρικάλων υποδέχθηκε τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 την Τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου καταγομένου και εν Τρικάλοις Αθλήσαντος.

Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στην πόλη των Τρικάλων.

Την Τιμία Κάρα του Αγίου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων εκόμισε ο Ιερομόναχος π. Βαρλαάμ Βαρλααμίτης και την υποδέχθηκε στα Προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό της εορτής Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Θεόκλητος στο σύντομο κήρυγμα του αναφέρθηκε στα μαρτύρια που υπέστη ο Άγιος Νικόλαος και για την δύναμη που πρέπει να αντλούμε οι χριστιανοί από τους Αγίους μας.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, αλλά και όλο τον ευλαβή και πιστό λαό και τις αρχές του τόπου οι οποίοι με την αγάπη τους προς τον Άγιο Νικόλαο, λάμπρυναν και φέτος τον εορτασμό του.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπέστατη Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς, θαυματουργού και χαριτόβρυτης Αγίας Κάρας και της αγίας εικόνας του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου σε οδούς της ενορίας, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, του ιερού κλήρου και παρουσία εκπροσώπων αρχών του τόπου.

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραγιάννης