Ο οπαδός του ΠΑΣΟΚ θα… λακίσει για άλλη κάλπη στις δεύτερες εκλογές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει καταλάβει ένα απλό πράγμα. Το κόμμα του οποίου είναι αρχηγός, γεννήθηκε και πορεύτηκε ως κόμμα εξουσίας. Τόσο τα στελέχη του όσο και ο κόσμος του, αυτός ο σχετικά λίγος αλλά συμπαγής που του απέμεινε, δεν βλέπει την πολιτική ούτε σαν χόμπι, ούτε σαν ακτιβισμό του δρόμου. Οι Πασόκοι μετέχουν της πολιτικής για να επηρεάζουν ουσιαστικά την εξουσία. Ούτε Ανταρσίες ούτε Βελόπουλοι είναι, που αρκούνται σε μια γωνιά του θεωρείου της Βουλής απ’ όπου θα λένε τα επαναστατικά τους εμβατήρια ή τις  ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας τους.

 

Οι Πασόκοι είναι κανονικοί άνθρωποι, κεντρώοι, κακομαθημένοι πελατειακά ασφαλώς, αλλά με αίσθηση συμμετοχής στην κοινωνική πλειοψηφία και όχι με συνωμοτική συνείδηση μειοψηφίας. Γι αυτό και αυτές τις θεωρίες του νυν αρχηγού τους, τις ακούνε με μέγιστη επιφύλαξη. Στην επιθετική Ανδρουλακική υπόδειξη «γιατί ρωτάνε εμένα, ας πάνε οι δυο μεγάλοι να φτιάξουν μαζί κυβέρνηση», ο μέσος Πασόκος δεν αντιδρά με το «πες τα, πες τα αρχηγέ, δίκιο έχεις» όπως θα νομίζουν κάποιοι. Αντιδρά ανάποδα. «Δηλαδή αυτοί μια ζωή θα κυβερνάνε κι εγώ θα είμαι διαρκώς στην απέξω;»

Το μόνο που μπορεί -ίσως- να αντιληφθεί ο οπαδός του ΠΑΣΟΚ απ’ αυτή την καταστροφική Ανδρουλακική γραμμή ακυβερνησίας, είναι το προσωρινό προεκλογικό κατά συνθήκη ψέμα, που λέγεται υποχρεωτικά για λόγους τακτικής και θα διαψευσθεί με το που θα κλείσουν οι κάλπες. Αυτό, ο Πασόκος των κυβερνητικών τερτιπιών, το καταλαβαίνει και το δέχεται. Αν όμως διαπιστώσει ότι ο αρχηγός το εννοεί κιόλας, τότε θα λακίσει για άλλη κάλπη πριν αλέκτορα φωνήσαι.

Κοντολογίς, ακόμα κι αν τώρα ο οπαδός του ΠΑΣΟΚ κάνει υπομονή με την θέση Ανδρουλάκη επί του μετεκλογικού τοπίου, αν μετά την πρώτη κάλπη δει ότι ο αρχηγός σοβαρολογεί και θα αφήσει την χώρα ακυβέρνητη, στην δεύτερη κάλπη θα τον σιχτιρίσει άγρια και θα πάει εκεί που φτιάχνουν κυβέρνηση. Διότι, το ξαναγράφω, ο Πασόκος θέλει να κυβερνιέται ο τόπος και να μετέχει σ’ αυτή την κυβέρνηση ή να την αντιπολιτεύεται με στόχο να κυβερνήσει. Αν ήθελε να είναι το ΚΚΕ του μόνιμου 5-7% θα πήγαινε κατ’ ευθείαν στον Κουτσούμπα, δεν θα έκανε στάση στον Ανδρουλάκη. Αυτά, για να έχουν επίγνωση στην Χαριλάου Τρικούπη τι θα γίνει στις επαναληπτικές…

Πηγή: liberal.gr