Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές

Από το πρωί της Παρασκευής περνούν στο Επίπεδο 4 αυξημένου συναγερμού Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία, και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, από τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής θα ισχύσουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) με μοναδική εξαίρεση το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Ωστόσο, στις επόμενες ώρες, το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Παράλληλα, στο Επίπεδο 3 ανεβαίνουν από αύριο εννέα Περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, σε «πορτοκαλί» συναγερμό τίθενται οι Περιφέρειες Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, στο «κίτρινο» Επίπεδο 2 από το «πράσινο» Επίπεδο 1 «ανεβαίνουν» Μεσσηνία και Αρκαδία.

Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

liberal.gr