Ο Μιχάλης Tαμήλος στην ενημερωτική εκδήλωση για την ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική

Haan1

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο «Divani Palace», στη Λάρισα, ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με κεντρικό ομιλητή τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιοχάνες Χάαν, με θέμα «Οι προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020».

Ο κ. Χάαν αναφέρθηκε σε θέματα περιφερειακής πολιτικής που άπτονται της ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσω σημαντικών έργων που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε ειδικότερα στον αγρο-διατροφικό τομέα ως επενδυτική ευκαιρία για ανταγωνιστική και αειφόρο ανάπτυξη.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, από την πλευρά του, ενημέρωσε τους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τα έργα που έχουν ενταχθεί και υλοποιηθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ αλλά και για τα έργα που έχουν σχεδιαστεί για να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 – 2020, μέσω των οποίων επιδιώκεται η περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής της Θεσσαλίας.

Ο κ. Ταμήλος, ήταν ο μοναδικός κυβερνητικός βουλευτής από την περιφέρεια της Θεσσαλίας που συμμετείχε στην εκδήλωση και πήρε το λόγο για να τοποθετηθεί πάνω στο σχεδιασμό για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Στην εκδήλωση πέραν του κ. Ταμήλου, έδωσαν το παρών από το Νομό Τρικάλων, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Τρικκαίων κ. Δήμητρης Παπαστεργίου, Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης και Φαρκαδόνας κ. Αθανάσιος Μεριβάκης.

Επίσης, από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, συμμετείχαν στην εκδήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Τσίγκας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Αναγνωστόπουλος και Κολίτσας.

.

.