Ο Λόγος στον Πολίτη

dhmarxeio_copy

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011 και με εντολή του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Χρήστου Λάππα, το Γραφείο Τύπου του Δήμου, ανέλαβε να υλοποιήσει πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής η οποία έχει ως σκοπό να προάγει την «εθελοντική δημοσιογραφία».

Για την ακρίβεια, να προωθήσει στην πράξη την διατύπωση δημοσίως (και επωνύμως) απόψεων, προτάσεων και προβληματισμού που θα συμβάλλουν σε έναν δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση και επίλυση χρόνιων αλλά και νέων προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος, διευρυμένος Δήμος Τρικκαίων.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του Δήμου, σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του etrikala, δημιούργησε ιστοσελίδα, η οποία με τον γενικό τίτλο «Ζητώ τον Λόγο», φιλοξενείται από σήμερα ως υποσελίδα στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr.

Στην πρώτη της ανάρτηση, η σελίδα φιλοξενεί μήνυμα του Δημάρχου Χρήστου Λάππα με τίτλο Ελευθερία και Ευθύνη. Φιλοξενεί επίσης άρθρα του Αντιδημάρχου Θόδωρου Σπανού, των Γιάννη Κεμανίδη, Τάσου Κατσιάνη και του Βολιώτη δημοσιογράφου, πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Θεσσαλία», Θανάση Σαμαρά. Οι τακτικοί συνεργάτες της σελίδας, θα αυξηθούν σύντομα.

Βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, είναι, χωρίς να αποκλείεται κανείς, να παρέχει βήμα (κυρίως) σε νέους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του Δήμου Τρικκαίων και σε ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα κοινά και δραστηριοποιούνται μέσω άλλων φορέων ή οργανώσεων, για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων (υπεύθυνος Θόδωρος Χαλκιόπουλος). Τηλ: 24313 51200, 6979672827. Fax: 24310 35956. e-mail: presstr@otenet.gr, secretary2@trikalacity.gr.