Ο Καραγκιόζης στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Τρικάλων

karagiozis tzikas

Ο Καραγκιόζης συναντά τα παιδιά κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ώρα 19.30 στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Τρικάλων & σε οργανωμένες πρωινές παραστάσεις κατόπιν συνεννοήσεως για σχολικά τμήματα

O Καραγκιόζης και η παρέα του περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών του τμήματος Πολιτισμού της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων.
Ο εμψυχωτής κ. Νίκος Τζίκας, παρουσιάζει έργα από το παραδεδομένο ρεπερτόριο που χρόνια και χρόνια ανώνυμοι και επώνυμοι καραγκιοζοπαίχτες έχουν δημιουργήσει, αλλά και νέες εμπνευσμένες συνθέσεις που βάζουν τον Καραγκιόζη στο σήμερα, να νιώσει τα όνειρα και να εκφράσει τις ελπίδες του σύγχρονου έλληνα.
Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δουν τις φιγούρες, τον τρόπο χειρισμού τους και να παρακολουθήσουν το ζωντάνεμά τους στα χέρια του Καραγκιοζοπαίκτη. Κάθε παράσταση είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά καθώς τους δίνεται να συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της ιστορίας, να ταυτιστούν με τον ήρωα και να ζήσουν τις περιπέτειές του.
Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στις μόνιμες εγκαταστάσεις του ΔΘΣ στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48), ώρα 19.30
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Πληροφορίες καθημερινά :
– Δ/νση Πολιτισμού (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων) Γαριβάλδη 8
Τηλ. επικοινωνίας 24313 53567
– ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ Τηλ. επικοινωνίας 24310 73066
Παράλληλα πραγματοποιούνται οργανωμένες πρωινές παραστάσεις κατόπιν συνεννοήσεως για σχολικά τμήματα.

Tην Τρίτη 1/4 / 2014 επισκέφθηκαν το ΔΘΣ και παρακολούθησαν την παράσταση οι μαθητές του 12ου Δημ. Σχολ. Τρικάλων και του Δημ. Σχολ. Γριζάνου συνοδευόμενοι από γονείς και εκπαιδευτικούς.

.