Στο 2ο Συνέδριο “Ασκληπιός και Πιαλεία” που έγινε το Σάββατο στην Πιαλεία, και οργανώθηκε από τον Δήμο Πύλης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιαλείας και είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διότι παρουσιάσθηκαν πολλά ιστορικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την δράση του θεού της Ιατρικής Ασκληπιού στην περιοχή Παλαιόκαστρο Πιαλείαςσυμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τρικάλων κ. Καπέλος Γεώργιος.
Ο Καπέλος Γεώργιος στον σύντομο χαιρετισμό εκτός των άλλων ήταν καταγγελτικός απέναντι στην παρευρισκόμενη πολιτική Ηγεσία και ειδικά στον Βουλευτή και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δ. Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλο καταγγέλλοντας του :
“Πως είναι δυνατόν να μιλάτε για ενέργειες Πανελλήνιας διάστασης ανάδειξης της ιστορίας του Ασκληπιού όσον αφορά την Τρίκκη και την Πιαλεία ενώ πριν ένα χρόνο περίπου το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων να έχει πάρει απόφαση για κατασκευή αγάλματος του Ασκληπιού στο Πρίνος ένα χωριό που δεν έχει Αμή τι άλλο καμία σχέση με τον Ασκληπιό , ζητώντας τον άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για ακύρωση της απόφασης αυτής από το Δημοτικό Συμβούλιο” .
.