Ο Γαβρόγλου σπούδασε στην Αγγλία, αλλά δεν θέλει στην Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Πριν ακόμα γίνουν γνωστά και τα ονόματα  βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν την διάταξη της Νέας Δημοκρατίας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια υποστηρίζοντας πως αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και όχι η ποιότητα της εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος έχει σπουδάσει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οπως αναφέρει στο βιογραφικό του σπούδασε Θεωρητική Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Lancaster. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο τoυ Cambridge στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής.

Απευθυνόμενος στο βουλευτή της Νέα Δημοκρατία Αναστάσιο Δημοσχάκη ανέφερε:

«θέλετε αυτά που θα σας απαντήσω να τα αναρτήσετε στο facebook για να τα δουν οι πολίτες; Κύριε Δημοσχάκη έχετε εμπλακεί κι εσείς στην απίστευτη ιδεολογική διάσταση για ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη. Μην κρυβόμαστε άρα πίσω από το δάχτυλό μας.
Να δούμε και πού υπάρχουν στην Ευρώπη, είναι πολύ κακή η ποιότητα των ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν είναι παράδοση της Ευρώπης είναι βασικά της Αμερικής και τα ελληνικά μπορούν να διαχειριστούν και χρήματα από κοινωφελή ιδρύματα
».

iefimerida.gr