Ο Φ. Σερέτης για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

«Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών (12η Μαΐου), σηματοδοτεί μια ημερομηνία σταθμό για όλους τους Νοσηλευτές κάθε χρόνο, καθώς έρχεται να τιμήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που συμβάλλουν με κάθε τρόπο τόσο στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας όσο και στην περίθαλψη και αποκατάσταση του ασθενή. Είναι οι ήρωες που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τον ασθενή, φροντίζοντας, αξιολογώντας, ενημερώνοντας και στηρίζοντας τον άνθρωπο στις πιο δύσκολες στιγμές του.

Το Νοσηλευτικό προσωπικό τόσο των Νοσοκομείων όσο και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στέκεται στα χρόνια της πανδημίας στη πρώτη γραμμή, θέτοντας την δική του υγεία σε κίνδυνο προκειμένου να προασπιστεί αυτή των συνανθρώπων μας αλλά και την Δημόσια Υγεία. Οι Νοσηλεύτριες και οι Νοσηλευτές μας είναι οι αφανείς ήρωες που μέσα στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας Covid-19 στήριξαν από καρδιάς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αποτέλεσαν τη σημαντικότερη παράμετρο στην αντιμετώπιση της, γεγονός που καταξιώνει και αναδεικνύει στη συνείδηση όλων, τον ιδιαίτερο ρόλο και την προσφορά αυτών των ανθρώπων.

Ωστόσο, σε πείσμα των δύσκολων αυτών καιρών, οι Νοσηλευτές μας όντας γαλουχημένοι στο πεδίο των Υπηρεσιών Υγείας, προτάσσουν τον επαγγελματισμό τους και τις επιστημονικές τους γνώσεις και διαχειρίζονται άριστα την οποιαδήποτε κρίση. Κόντρα σε όλα τα δεδομένα και εξουθενωμένοι «παλεύουν» να κρατήσουν τις Θερμοπύλες του κοινωνικού ιστού, διατηρώντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας όρθιο. Οι Νοσηλευτές δεν αποτελούν ούτε τη ραχοκοκαλιά, ούτε την καρδιά του Εθνικού Συστήματος  Υγείας, αποτελούν τη ψυχή του, αποτελούν την προσωποποίηση των συγγενών των ασθενών και πολλές φορές την ίδια τους την οικογένεια, καθώς η νοσηλευτική φροντίδα απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενσυναίσθηση, αφοσίωση, κουράγιο, δύναμη ψυχής και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Ανήκουν στους πιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας: παρέχουν φροντίδα, ανακούφιση και ενδιαφέρον σε κάθε άνθρωπο που βιώνει καταστάσεις όπου βάλλεται η υγεία του.

Η Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του ρόλου των Νοσηλευτριών και των Νοσηλευτών έχει φροντίσει να ενισχύσει και εξακολουθεί να ενισχύει όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αρμοδιότητάς της με προσλήψεις τόσο επικουρικού όσο και μόνιμου Νοσηλευτικού Προσωπικού ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται για τη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση των Νοσηλευτών .

 

Η Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. αισθάνεται ότι έχει χρέος να εκφράσει τις ευχαριστίες της και την ευγνωμοσύνη της για τη στήριξη που παρέχει το Νοσηλευτικό Προσωπικό στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση, διατηρώντας το σε υψηλό επίπεδο, αλλά και για τη δύναμη ψυχής και αγάπης προς το συνάνθρωπο που επιδεικνύει καθημερινά. Τους οφείλουμε πολλά και στεκόμαστε δίπλα τους καθώς είναι οι εργάτες της υγείας που κάθε μέρα κολυμπούν  στη θάλασσα του ανθρώπινου πόνου. Σας ευχαριστούμε ! »

                                                                                               Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΥΠΕ

                                                                                        ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                                                                                       ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ