Ο Economist διαφημίζει τις διακοπές στην Ελλάδα

Με τον τίτλο «Καλό Ταξίδι» σε greeklish κυκλοφορεί άρθρο του Economist για τον τουρισμό στην Ελλάδα και τις αναμενόμενες αφίξεις το καλοκαίρι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα «χτυπήσουν κόκκινο».

«Η Μύκονος και η Σαντορίνη θα υποδεχτούν τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών που είχαν ποτέ φέτος το καλοκαίρι» γράφει ο αρθρογράφος ενώ επικαλείται και πληροφορίες από Ελληνες ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι υπολογίζουν ότι φέτος πολύ εύκολα θα ξεπεραστεί ο περσινός αριθμός ρεκόρ των 30 εκατομμυρίων τουριστών.

Στο δημοσίευμα γίνεται μια σύγκριση τιμών και με άλλες χώρες καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «έπειτα από επτά χρόνια ύφεσης οι τιμές στην Κέρκυρα και την Κρήτη συγκρίνονται με αυτές της Ισπανίας».

Σε ό,τι αφορά το προφίλ των τουριστών που θα επισκεφτούν τη χώρα μας το δημοσίευμα κάνει λόγο για αυξήσεις στον αριθμό επισκεπτών από Βρετανία, Γερμανία και Ρωσία, με την υποσημείωση ότι ίσως οι συγκεκριμένοι να δυσκολευτούν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα στη διάρκεια των διακοπών τους.

«Οι τουρίστες μένουν κατά μέσο όρο λιγότερες μέρες και ξοδεύουν λιγότερο συγκριτικά με καμιά δεκαριά χρόνια πριν. Παρόλα αυτά οι προοπτικές είναι ευοίωνες», εκτιμά ο αρθρογράφος σημειώνοντας ότι ο αντίπαλος προορισμός της Τουρκίας που πλέον δεν μοιάζει και τόσο ασφαλής αναμένεται να ωφελήσει τη χώρα μας.

eleftherostypos