Ο δήμος Τρικκαίων οδηγεί… και οι υπόλοιποι ακολουθούν!

Ως γνωστόν ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε από νωρίς την καμπάνια «Τα Τρίκαλα κόβουν το κάπνισμα».

Αυτό έγινε γνωστό και εισέπραξε πολύ καλές κριτικές. Ή εφαρμόζουμε δηλαδή το νόμο ή όχι. Και μάλιστα, έναν τέτοιο νόμο που αφορά την υγεία.

Θα λέγαμε, κατά ένα σχήμα, πως ο Δήμος Τρικκαίων οδηγεί και οι υπόλοιποι ακολουθούν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς κατά ένα άλλο σχήμα, ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου δείχνει περισσότερο αποφασισμένος και από τον Υπουργό. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξάνθος σήμερα, ζητά με εγκύκλιο να ενταθούν οι έλεγχοι για το κάπνισμα και να επιβληθούν πρόστιμα, όπως προστάζει ο αντικαπνιστικός νόμος.

Ο Δήμος μας πρωτοπορεί κι εδώ. Συνεχείς έλεγχοι, οδηγίες, συντονισμένες προσπάθειες, μα κυρίως αποφασιστικότητα ώστε να επέλθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έλεγχοι σε όλους τους χώρους όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα. Ένας Δήμαρχος αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση ως το τέλος.

Εδώ είμαστε, αναμένοντας αποτελέσματα, τα οποία όπως δείχνουν τα πράγματα θα έρθουν σύντομα. Με έναν Δήμαρχο αποφασιστικό και χωρίς να χάνει δρόμο και με ένα Δήμο να οδηγεί τις εξελίξεις και οι υπόλοιποι; Να ακολουθούν…