O Aπόστολος Θωμόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας

thomopoulos apost

Μαζική πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Φαρκαδόνα με το Βαγγέλη Μπούτα, όπου παρουσιάστηκε και ο υποψήφιος που στηρίζει το Κόμμα στο δήμο

Ανάμεσα σε πολλούς γνώριμους και συναγωνιστές , από τις πρόσφατες αλλά και παλιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις βρέθηκε χθες βράδυ στη Φαρκαδόνα ο Βαγγέλης Μπούτας , υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ο Βαγγέλης Μπούτας ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην πολιτική συγκέντρωση για τις θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές του Μάη, που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο δήμο Φαρκαδόνας.

Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση του υποψηφίου δημάρχου που στηρίζει το ΚΚΕ στην περιοχή , του Αποστόλη Θωμόπουλου, 49 ετών , αγρότη, πρόεδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Τρικάλων «Ή Άνοιξη».

Το παρόν έδωσε ,επίσης, η Βάσω Μπακάση , υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Την εκδήλωση , άνοιξε με χαιρετισμό η Ευαγγελία Στεργίου, μέλος του Τομεακού Γραφείου Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Φαρκαδόνας η οποία τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι αναγκαιότητα να γίνει ξεκάθαρο στη λαϊκή συνείδηση πως δεν υπάρχει πια τοπική αυτοδιοίκηση, παρά πρόκειται για Τοπική Διοίκηση, ατόφιο κομμάτι της κεντρικής διοίκησης, προορισμένη να υλοποιήσει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας. Και αυτό εκφράστηκε ξεκάθαρα στο αντιδραστικό πνεύμα και στην εφαρμογή του Καλλικράτη. Τεράστια μείωση πόρων, υποβάθμιση ή και κατάργηση δημοσίων δομών, εμπορευματοποίησή τους, λογική ανταποδοτικότητας, συνεχή εκθεμελίωση εργασιακών δικαιωμάτων, τεράστια περικοπή θέσεων εργασίας, αθρόα εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, κ.α. Για αυτό και πρέπει ο λαός του δήμου Φαρκαδόνας να γυρίσει την πλάτη του σ’ όλους αυτούς που τώρα έρχονται μεγαλόστομοι, υποσχόμενοι τα πάντα, ενώ είχαν αποδεχτεί όλα τα παραπάνω και είχαν στηρίξει με τη ψήφο τους στο δημοτικό συμβούλιο κάθε αντιδραστικό άρθρο του Καλλικράτη ως το τελευταίο του γράμμα. Να, γιατί στην Περιφέρεια, στο δήμο Φαρκαδόνας , αλλά και στους άλλους δήμους, στηρίζουμε τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης.»

Στη συνέχεια η Ευαγγελία Στεργίου παρουσίασε τον υποψήφιο δήμαρχο που στηρίζει το ΚΚΕ στη Φαρκαδόνα, τον Αποστόλη Θωμόπουλο, ο οποίος στην ομιλία του επισήμανε:
«Σήμερα που είναι καθαρότερο πως η Τοπική Διοίκηση είναι μέρος της κεντρικής διοίκησης, κτισμένη πάνω σε ένα αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς πόρους, η εκλογή αγωνιστών στους δήμους και στην περιφέρεια είναι επιτακτική ανάγκη, υποχρέωση του λαού της περιοχής μας. Να, γιατί στην Περιφέρεια αλλά και στη Φαρκαδόνα χρειάζεται ψήφος στους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δε στηρίζουμε υποψηφίους που με τον έναν ή άλλον τρόπο αποδέχονται τη μετατροπή της Τοπικής Διοίκησης σε μακρύ χέρι του κράτους, στηρίζουν τις λογικές της ανταποδοτικότητας, της εμπορευματοποίησης, του ξεκληρίσματος της φτωχής αγροτιάς, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

3 farkad
Δε στηρίζουμε εκείνες τις δυνάμεις που χρόνια τώρα εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική σε δήμους και περιφέρειες, ως διοικήσεις, άσχετα αν κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του ανεξάρτητου, του ακομμάτιστου, του αυτοδιοικητικού ή του δήθεν ριζοσπαστικού… Τέτοιες περιπτώσεις συναντάμε συχνά πλέον . Πρόκειται συνήθως για πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή και της ΝΔ που έχουν μεταλλαχθεί σε νέους “αριστερούς”, ακομμάτιστους και άφθαρτους!
Όλοι αυτοί έχουν δοκιμαστεί , από πολλά και διαφορετικά πόστα , από την ίδια τη ζωή , από την εχθρική ή απαξιωτική τους στάση απέναντι στις αγροτικές & εργατικές κινητοποιήσεις, στο λαϊκό κίνημα.
Οι αγρότες και οι αγρότισσες, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, γυναίκες και άνδρες, οι νέοι και νέες στους εκλεγμένους του ΚΚΕ θα έχουν ένα σταθερό και αταλάντευτο σύμμαχο που θα παλεύει για κάθε λαϊκό πρόβλημα.
Ο λαός μας έχει δύναμη στα χέρια του και ο πολλαπλασιαστή της δύναμής του είναι το ΚΚΕ Καλούμε τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, όσους βρεθήκαμε μαζί στις αγροτικές και εργατικές κινητοποιήσεις, όλους όσοι αισθάνονται ριζοσπάστες, αριστεροί να το ζυγίσουν καλά… να ξεπεράσουν ταλαντεύσεις, να πάνε με αποφασιστικότητα στην κάλπη και να στηρίξουν τη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
Να επιλέξουν το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”».

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μπούτας παίρνοντας το λόγο για την κεντρική ομιλία μεταξύ άλλων τόνισε:
« Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεμένο το λαό μας απ’ όλες τις πλευρές. Οι αλυσίδες με τις οποίες τον δένει είναι οι συνθήκες και συμφωνίες της, που έχουν ψηφίσει, υπογράψει, εφαρμόσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Είναι οι νόμοι που απορρέουν απ’ αυτές , που δεσμεύουν και τις περιφέρειες και τους δήμους αλλά και εφαρμόζονται από περιφερειάρχες και δημάρχους , αφού τις στηρίζουν κιόλας. Ο λόγος περί ελευθεριών που δίνει η ΕΕ είναι προπέτασμα καπνού για τη σκληρή αντιλαική πολιτική της. Η ΕΕ δεν έγινε «κακή» τώρα με τα μνημόνια , αλλά είναι η φύση της να είναι αντιλαϊκή , αφού είναι καπιταλιστική ένωση κρατών. Γιατί η ΕΕ εδώ και 21 χρόνια έχει εφαρμόζει το μνημόνιο των μνημονίων , τη συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία ψήφισαν ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ, και ο Συνασπισμός, δηλαδή ο κορμός του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ αυτά τα είχε προβλέψει και δυστυχώς , για το λαό, επαληθεύτηκε.
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει το λαό ότι μπορεί να γίνει η ΕΕ καλύτερη, πιο ανθρώπινη. Μάλιστα μας λέει πως αν βγει ο Τσίπρας πρόεδρος στην Κομισιόν όλα αυτά θα γίνουν εφικτά. Προσπαθεί να μας κοροϊδέψει μπρος στα μάτια μας. Μα λέει ότι θα κάνει το λύκο αρνί! Ε, αυτά δε γίνονται! Δεν υπάρχει καλός και κακός καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός είναι ένας και πρέπει να ανατραπεί. Και ΕΕ σημαίνει καπιταλισμός. Είτε είσαι μαζί της είτε όχι. Είτε την ανατρέπεις, είτε τη διατηρείς. Λίγο πιο ανθρώπινη ΕΕ δεν υπάρχει , όπως δεν υπάρχει και η «ολίγον έγκυος» . Δηλαδή , αυτά που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην «Τρίτη παρουσία» δε γίνονται.

Για να δει άσπρη μέρα ο λαός μας πρέπει να είναι έξω από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Για να γίνει αυτό χρειάζεται κυβέρνηση λαϊκή, χρειάζεται εξουσία λαϊκή, να ‘ρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία. Γιατί αλλιώς , έξοδος χωρίς εξουσία στα χέρια του λαού, νέα δεινά τον περιμένουν.

Ο δρόμος για μια πραγματικά λαϊκή κυβέρνηση, για μια λαϊκή εξουσία, για τη λύση των προβλημάτων δεν έρχεται αν όπως λένε δυο «αριστερά» κόμματα ενωθούν και κάνουν κυβέρνηση. Γι’ αυτό είμαστε κατηγορηματικά σίγουροι. Η λύση των προβλημάτων , το ν’ ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές έρχεται μέσα από μια λαϊκή συμμαχία , εργατών, αγροτών αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών στρωμάτων. Εκεί βρίσκεται η δύναμη της σύγκρουσης και της ανατροπής , στη βάση του λαού όχι σε συναντήσεις και κινήσεις κορυφής. Γι’ αυτό η κυβέρνηση σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, όπως και στις πρόσφατες αγροτικές επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό , θέλει κάθε λαϊκό στρώμα που αγωνίζεται να το ξεκόψει από τους φυσικούς του συμμάχους , όπως ξεκόβει ό λύκος το πρόβατο από το κοπάδι για να το κατασπαράξει.

Από την άλλη η κυβέρνηση «πετάει» στο τραπέζι τη συζήτηση για κυβερνήσεις συνεργασίας με πολλά κόμματα, ακόμα και ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ. Το κάνει γιατί το σύστημα δεν έχει κάτι να φοβηθεί από αυτές τις κινήσεις κορυφής. Ο φόβος του είναι από τις κινήσεις στη βάση του λαού στη λαϊκή συμμαχία.»

5

.