Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει περιοδεία για το ΟΧΙ

tsipras trikala

Νέο ανένδοτο ξεκινά ο πρωθυπουργός αφού τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διασχίσει όλη την χώρα προκειμένου να εξηγήσει στους έλληνες πολίτες τους λόγους της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος .

Με δεδομένο ότι από την πρώτη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε κατά της πρότασης των δανειστών- γι αυτό το λόγο άλλωστε προσφεύγει και στις κάλπες- ο πρωθυπουργός θα κληθεί να αναφέρει με λεπτομέρειες τι περιείχε αυτή η πρόταση ποιους αφορά και γιατί δεν πρέπει να υπερψηφιστεί.

Η επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ότι πρόκειται για νέο μνημόνιο με πολύ σκληρά μέτρα που στόχο έχει την εξαθλίωση και ταπείνωση του ελληνικού λαού . θα κάνει ακόμα ξεκάθαρο ότι εάν η θέση του καταψηφιστεί θα πάει σε εκλογές αλλιώς έχοντας ένα ηχηρό όχι στις αποσκευές του θα επανέλθει στις συνομιλίες των Βρυξελλών προκειμένου να διεκδικήσει μια καλύτερη συμφωνία .

Τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη που θα βρεθούν σε περιοδείες αναμένεται να αναφερθούν και στην ελληνική πρόταση η οποία όπως λένε δεν εμπεριέχει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει όμως κάποιες παραμέτρους που μπορούν να δώσουν ανάσα στην ελληνική κοινωνία.

Με δεδομένο ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα οι πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται να συνεδρίαση η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αφού όλα τα στελέχη του κόμματος θα πρέπει να πάρουν μέρος στο επικοινωνιακό κομμάτι του δημοψηφίσματος.

Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε το δημοψήφισμα την Πέμπτη το βράδυ στις Βρυξέλλες. Την προηγούμενη μέρα για πολλές ώρες είχε συζητήσει με την Κριστίν Λαγκαρντ παρουσία του Ζαν Κλοντ Γιουνκερ και του Μάριου Ντράγκι την πρόταση των δανειστών λέγοντας τους ότι αυτά που ζητάνε είναι απαράδεκτα και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από την ελληνική κυβέρνηση.

Αντιλαμβανόμενος ότι η επικεφαλής του ταμείου δεν πρόκειται να κάνει πίσω για κανένα λόγο αφού όπως γινόταν αντιληπτό είχε και τις πλάτες των εταίρων μας ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε μια σύσκεψη με όλους τους υπουργούς που βρισκόντουσαν στις Βρυξέλλες και εκεί αποφασίστηκε να προχωρήσουν στο δημοψήφισμα .

parapolitika.gr

.