Ο «αδιάφθορος» Ελληνοαμερικανός Matt Nocas επέστρεψε στα πάτρια εδάφη

Στα Τρίκαλα, την γη των προγόνων του, βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Ελληνοαμερικάνικος Matt Nocas (Μάθιου Νόκας), συγγενής της οικογένειας του Βασιλείου Νάκα από την Αγία Μονή, ο οποίος αν και μετανάστης τρίτης γενιάς στην Αμερική, ήρθε πριν από τέσσερα χρόνια από το Τέξας της Αμερικής όπου διαμένει ξανά στα πάτρια εδάφη, για να βαφτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος.

O Μάθιου (Ματθαίος κατά το χριστιανικό του όνομα) με καταγωγή από την Σαμαρίνα Γρεβενών, όπως κατέγραψε ο φακός του trikalaIN.gr, αυτές τις μέρες απολαμβάνει στα Τρίκαλα την συντροφιά συγγενών και φίλων, προτού αναχωρήσει και πάλι για την Αμερική. Πριν λίγες μέρες επέστρεψε από ένα 10ημερο ταξίδι του στην Αλβανία, όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικούς λόγους.

Ο Μάθιου από το 2018 ταξιδεύει με την μηχανή του σε όλο τον κόσμο, ως μεγάλος leader κορυφαίων ΜΚΟ της Αμερικής, αναδεικνύοντας σημαντικά κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η σωματεμπορία και το εμπόριο λευκής σαρκός.

Δουλειά του είναι να έρχεται σε κάθε χώρα που επισκέπτεται, σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές και τις κατά τόπους ΜΚΟ, συλλέγοντας πληροφορίες και ενημερώνοντας τον οργανισμό που εκπροσωπεί.

Όπως μας τόνισε ο Matt Nocas (Μάθιου Νόκας), αναφερόμενος στο σοβαρό ζήτημα της σωματεμπορίας, κάθε μήνα εισέρχονται στην Αμερική περίπου 2 εκατ. άνθρωποι για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Αυτοί δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα αν δεν πληρώσουν τα καρτέλ, που δυστυχώς τους εκβιάζουν και λυμαίνονται την ανάγκη αυτών των ανθρώπων, πλουτίζοντας  εις βάρος τους, ένα γεγονός που αποτελεί μεγάλο αγκάθι για την Αμερικάνικη κοινωνία και όχι μόνο. Ο Μάθιου έχει θέσει τον εαυτό του στην καταπολέμηση αυτών των απαράδεκτων συνθηκών, που ευνοούν την σωματεμπορία και το εμπόριο λευκής σαρκός, ακόμη και εν έτει 2021.

Αυτές τις μέρες ο «αδιάφθορος» Μάθιου ξεκουράζεται στα Τρίκαλα, απολαμβάνοντας την φιλοξενία και την αγάπη των δικών του ανθρώπων.