Nτίνα Tσούβα: Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει δράση

Οργίζομαι και αγανακτώ με όλους αυτούς τους υπουργούς ,βουλευτές, δημάρχους, τοπικούς συμβούλους και πολιτικούς παράγοντες που

  • Τόσα χρόνια χωρίς τύψεις και ντροπήυλοποιώντας συγκεκριμένες πολιτικές συναίνεσαν και ψήφισαν όλους τους αντιαγροτικούς και αντιλαϊκούς νόμους εφαρμόζοντας τις επιλογές της αστικής τάξηςκαι ξεκλήρισαν την αγροτιά ή την έδιωξαν από τα χωριά της ,
  • Που με την πολιτική που εφάρμοσαν έβαλαν στην άκρη τααντισεισμικά και αντιπλημμυρικά  έργα, που έπρεπε να γίνουν στην περιοχή μας αδιαφορώντας για την ποιοτικότερη ζωή των κατοίκων και εξυπηρέτησαν τα σχέδια των λίγων,
  • Που επέτρεπαν τόσα χρόνια τα σχολεία να είναι παμπάλαια αδιαφορώντας για τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, μιας και δεν είναι επιλέξιμα τα έργα αυτά από την άρχουσα τάξη, και οι μαθητές να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή και να επαφίεται η ζωή τους στην ετοιμότητα,επαγρύπνιση και ψυχραιμία των εκπαιδευτικών (οι οποίοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων)
  • Που δεν πήραν κανένα μέτρο για τον πολιτισμό ή τον αθλητισμό ,για την αγρότισσα,τους νέους και τις νέες της υπαίθρου.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝνα συμπαρασταθούν στους κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας ,να δείξουν το ενδιαφέρον για μέτρα ανακούφισης των σεισμοπαθών, όπως και πριν από λίγο καιρό των πλημμυροπαθών και των κάθε λογής -παθών .Και τάζουν «λαγούς με πετραχήλια»….  Και σπεύδουν να φωτογραφηθούν μη τυχόν ξεχαστεί η παρουσία τους γιατί οσονούπω έρχονται εκλογές και πρέπει με τις φωτογραφίες να θυμίσουν τους ψηφοφόρους ότι ήταν εκεί ,όχι στον καθημερινό τους αγώνα για την επιβίωση, αλλά  στα  αποτελέσματα ενός γεωλογικού ,φυσικού φαινομένου για το οποίο βέβαια δεν ευθύνονται αυτοί ,ως πολιτικοί ,αλλά η πολιτική τους ευθύνεται για την ανυπαρξία μέτρων προληπτικών.

 ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ « ΑΠΟΤΙΝΑΣΣΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ».

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ο λαός να τους βάλει στο περιθώριο και να πρωταγωνιστήσει αυτός . Οαγρότης ,η αγρότισσα, ο μικρός και μεσαίος επαγγελματίας, ο εργάτης ,ο ιδιωτικός υπάλληλος στην ύπαιθρο και στην κωμόπολη πρέπει να δράσει συλλογικά . Να οργανωθεί γύρω από τα σωματεία του ,τον αγροτικό σύλλογο, το Σύλλογο γυναικών που είναι μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και όπου δεν υπάρχουν να δημιουργήσει , Να συσπειρωθεί μέσα από επιτροπές αγώνα όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (π.χ. Μάνδρα Αττικής  Μάτι, Καρδίτσα με τον Ιανό κ.λ.π). Γιατί η μοιρολατρία δεν ωφελεί παρά μόνον αυτούς που την ενισχύουν και στοχεύουν στην απόκρυψη της βασικής αιτίας των δεινών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που δεν είναι άλλη από την εξυπηρέτηση του κέρδους των λίγων σε βάρος των πολλών.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ  ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΤΟΙΚΙΑ ,ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ,όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥ    ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ οι στίχοι του Τζεφρώνη Διονύση από τα ΑΓΡΟΤΙΚΑ του Θωμά Μπακαλάκου : «ήρθε ο βουλευτής στο χωριό …»

αλλά  ΓΙΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΡΗΣΗ του σπουδαίου και διαχρονικού ποιητή ΜΠΕΡΤΟΛΤ  ΜΠΡΕΧΤ «Για τους σεισμούς που μέλλονται να έρθουν…».Και εννοεί  ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ και  ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥΣ του συστήματος αυτού . ΣΕ ΜΑΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ.

ΝΤΙΝΑ ΤΣΟΥΒΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ