Ντακάκια με γαρίδες σαγανάκι

Τα ντακάκια προσθέτουν την ωραία τραγανότητά τους και ταιριάζουν πολύ με τη γεύση της γαρίδας και του τζίντζερ. Μια δημιουργική αλλά και εύκολη συνταγή.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα ντακάκια με γαρίδες σαγανάκι ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπερίτσα για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σάκε και βράζουμε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και αλάτι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ψήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα.
  5. Ρίχνουμε τα παξιμάδια, τα φύλλα βασιλικού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

gastronomos.gr