Novartis: Ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους!

Αυτό που ορίζεται ως «αντισυστημικότητα» στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλώς η αναίδεια να απεκδύεται κάθε αρχή πολιτικής ηθικής, να χρησιμοποιεί μικροπολιτικά τους θεσμούς, να διαστρεβλώνει το πνεύμα τους, και να δημιουργεί εντυπώσεις, που τελικά δεν έχουν αντίκρισμα και απαξιώνουν περαιτέρω τον ίδιο.

Είχαν χαρακτηρίσει την απόφαση της πλειοψηφίας να εξαιρεθούν οι Πολάκης και Τζανακόπουλος ως χουντοεπιτροπή (ο σοσιαλιστής Ραγκούσης) και «πολικό πραξικόπημα» (ο αριστερός Πολάκης). Λογικόν: Η κοινοβουλευτική τάξη της πλειοψηφίας είναι πραξικοπηματική όταν δεν τους επιτρέπεται να εκδηλώσουν οι ίδιοι το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της μειοψηφίας.

Ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε χθες «ακατανόητο» να αποφασίζει η πλειοψηφία για τους μάρτυρες της άλλης πλευράς – κάτι που είναι ψευδές φυσικά γιατί η πλειοψηφία δεν καθόρισε «ποιοι» από τους 86 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχουν της Επιτροπής, αλλά οι δύο που δεν μπορούν να είναι. Παράλληλα ο και σοβαρός Βούτσης, υποκατέστησε την επιτροπή λέγοντας «Τόσο ο Πολάκης όσο και ο Τζανακόπουλος δεν θα μπορούσαν να μαρτυρήσουν (από ό,τι ορίζουν οι κανόνες της δημοκρατίας, αυτό το αποφασίζει η πλειοψηφία, όχι ο Βούτσης και ο Τσίπρας). Διαβεβαίωσε τέλος αρειμάνια, πως είναι «σαφές ότι δεν αποσύρουμε τους βουλευτές μας και δεν θα σταλούν άλλοι»!

Άρα, αν η πλειοψηφία βαδίσει με το γράμμα του κανονισμού, θα πρέπει να φωνάξει τη Φρουρά και να τους «βγάλουν σηκωτούς», όπως είπε ο Πολάκης. Ας το κάνουν! Τελευταία φορά που εκλήθη η Φρουρά της Βουλής («Φρουράαα, Φρουράααα, Φρουράαα» – 22 φορές σε δύο λεπτά) ήταν από τον δικό τους βουλευτή και Προεδρεύοντα Μάκη Μπαλαούρα, για να επιληφθεί συμπεριφοράς του Κασιδιάρη. Αν εζήλωσαν δόξαν Χρυσαυγιτών ουδέν πρόβλημα.

Φυσικά η πρόθεση εκδήλωσης πολιτικού χουλιγκανισμού και ακραίας αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, δεν οφείλεται σε κανέναν Βούτση, Τζανακόπουλο ή Πολάκη. Αρύεται από τις εντολές του Αλέξη Τσίπρα. Και εκδηλώνεται σε μια στιγμή που καταρρέει παταγωδώς  το παραθεσμικό οικοδόμημα που θα έστελνε τους αντιπάλους τους φυλακή (γιατί «αν δεν βάλουμε κάποιους φυλακή, δεν κερδίζουμε εκλογές»).

Όμως ήταν και άμαθοι, και ανίκανοι και βιαστικοί. Τους τάραξε ο κατά Τσίπρα «ετερόκλητος όχλος» των συλλαλητηρίων, και έβγαλαν εσπευσμένα την υπόθεση στις πολιτικές ρούγες, ανακαλύπτοντας το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους».

Τα βέλη εξ’ οικείων πλέον, αν και καθυστερημένα, ίσως γιατί δεν μπορεί να αποκρυβεί το σαθρόν της μεθόδευσης, και ο καθένας φροντίζει να πάρει αποστάσεις. Ο δικός τους πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής προέβη στην παραδοχή ότι η αποκάλυψη Πολάκη (που τον εμφανίζει να γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες) ήταν ικανή «να τινάξει την έρευνα στον αέρα και να την καταστήσει διάτρητη». Τώρα το λέει, τότε είχε καταπιεί το αμίλητο νερό, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Σχετικό διάβημα, όπως αποκάλυψε, είχε κάνει στον Αλέξη Τσίπρα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το «τζέρτζελο» που προσπαθεί να δημιουργήσει, ευελπιστεί να αποσπασθεί η προσοχή της κοινής γνώμης από το όνειδος της κατηγορίας για σκευωρία κατά των πολιτικών αντιπάλων. Όμως το κυνήγι των νεοφιλελεύθερων μαγισσών «που μας έφεραν εδώ» είναι διάτρητο. Χθες η Καθημερινή απεκάλυψε έγγραφο της εισαγγελέως διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη, σύμφωνα με το οποίο οι δύο εκ των κουκουλοφόρων μαρτύρων είχαν καταθέσει στο FBI αποσκοπώντας σε οικονομικές απολαβές ( Ο τρίτος είχε αποκαλυφθεί την παραμονή της περασμένης Πρωτοχρονιάς στο Ελ. Βενιζέλος).

Το δέλεαρ του οικονομικού οφέλους από το FBI αίρει στην χώρα μας την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, οπότε καταρρέουν όλες οι μαρτυρίες τους. Παράλληλα συνυπολογιζόμενης της ρήσης Πολάκη «τους έπιασαν για παράνομο πλουτισμό και κελάηδησαν», τους καθιστά ύποπτους σε εκβιασμό, και εύκολους σε καθ’ υπόδειξη στόχευσης «ενόχων». Η υπόθεση πλέον αποκτά επιβαρυντική διάσταση, με ευτελείς πτυχές, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Στην περίπτωση δε (εφόσον ισχύει) ότι οι επ’ αμοιβή μάρτυρες στο FBI, δεν είχαν αναφέρει ονόματα πολιτικών αλλά τα ανέφεραν στην ελληνική δικαιοσύνη, η μεθόδευση θα γίνει πασίδηλη και η καταισχύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρωτική.

Όντως, εάν αποδειχθεί ότι με κατασκευασμένες κατηγορίες παρέπεμψαν δέκα από τα πλέον επιφανή στελέχη της αντιπολίτευσης, θα είναι το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Δεν έχει ξαναγίνει! Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γράψει ιστορία, αλλά ντροπιαστική ιστορία…

Του Γιάννη Σιδέρη