ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλες ντομάτες στον ρεντέ
1 κονς. αποφλοιωμένα ντοματάκια
1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
1 σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο (ή αγουρέλαιο)
1 κ.γ. βασιλικό
1 κ.γ. Δυόσμο ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα λευκό πιπέρι
½ φλιτζ. ελιές καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα και ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια και τις τριμμένες ντομάτες. Σοτάρουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι μας. Αλατίζουμε πιπερώνουμε και σοτάρουμε 2 λεπτά να γυαλίσει το ρύζι μας.
Συμπληρώνουμε με 1/2 φλιτζ. ζεστό νερό.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και να χυλώσει.
Σβήνουμε και ρίχνουμε μέσα τις ελιές και το δυόσμο για να ανακατέψουμε απαλά.
( τρίβουμε και λίγη παρμεζάνα από πάνω…)