Νίκος Μουζακιάρης : Μια απάντηση στον Γιάννη Σίμο

Απάντηση στο κείμενο του Γιάννη Σίμου, πρώην γραμματέα Σύριζα, Τρικάλων με τον τίτλο “Όμοιος ομοίω αεί πελάζει” έδωσε ο Νίκος Μουζακιάρης αναφέροντας τα παρακάτω:

Με το κείμενο που γράφετε, ξέρετε τι είναι εμφανές;

Ότι o Συριζα παρουσιάζει μια κατάσταση, όπως θέλει, ώστε όλοι εσείς να έχετε περιθώριο να αποκαλείτε τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, “Κούλη”.

Αποκαλείτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αυτόν τον τρόπο, μάλλον επειδή πιστεύετε ότι είστε κάπως ανώτεροι.

Πού είναι η ανωτερότητα; Στο ότι στήνετε εικόνες και παραστάσεις για να δικαιολογήσετε το, τάχα, δικό σας “ηθικό πλεονέκτημα”;

Αλλά, ίσως, η αλήθεια σας να βρίσκεται κάπου αλλού. Στο ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε έναν πολιτικό, ο οποίος δεν χρησιμοποιεί τον λαϊκισμό και την λάσπη. Δεν μπορείτε να καταλάβετε έναν πολιτικό που θα εργαστεί με αποκλειστικό γνώμονα να διορθώσει όσα έχετε καταστρέψει τόσο καιρό. Είχαμε στην αρχή τον Βαρουφάκη, είχαμε μετά τον διχασμό του δημοψηφίσματος, είχαμε στην συνέχεια την ηρωική διαπραγμάτευση, μετά την υπερφορολόγηση, μετά τα 10.000 ευρώ το χρόνο για να πληρώνετε τα διαμερίσματα των υπουργών σας… Τώρα, έχουμε επίσης και την κυβέρνηση σε ρόλο δικαστή και φυσικά τα “αβίαστα” συμπεράσματά σας. Κάπου έλεος.

Δεν μπορείτε να καταλάβετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί δεν κατανοείτε πώς είναι να πολιτεύεται κανείς με κανόνα το κράτος δικαίου, την αλήθεια και τον σεβασμό.

Και θα σας εξηγήσω, τώρα, κάτι που θα το δείτε σε λίγο καιρό: ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα οδηγήσει στην πολιτική κάθαρση. Εσείς δεν έχετε την πολιτική δύναμη και ικανότητα. Σας παρατηρούμε εδώ και καιρό να παίζετε πολιτικά με ένα θέμα, το οποίο απαιτεί σοβαρότητα, σεβασμό στην δικαιοσύνη και άμεσα αποτελέσματα για την αποκατάσταση του κοινού αισθήματος. Αντί αυτού, εσείς δημιουργείτε αφηγήματα. Εσείς πιστεύετε ότι το μοναδικό σας καθήκον είναι να δημιουργείτε αφηγήματα για να μείνετε για πάντα στην εξουσία. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, αυτό είναι στα όρια της εμμονής.

Ξέρετε, το ηθικό πλεονέκτημα και το πολιτικό βάθος δεν μετριούνται σε αυτές τις στιγμές, που εσείς περιμένετε να καρπωθείτε τα οφέλη της σχεδιασμένης παγίδας σας. Το ηθικό πλεονέκτημα και το πολιτικό βάθος θα φανούν σε λίγο, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει το σκάνδαλο στις σωστές του διαστάσεις. Εσείς θέλετε να δημιουργήσετε παρενέργειες. Εμείς θέλουμε η αλήθεια να φανεί και να οδηγήσει στην πλήρη δικαιοσύνη.

Και ξέρετε, δεν υπερασπίζομαι κανέναν. Όσοι φταίνε να πληρώσουν. Όχι, όμως, επειδή το είπατε εσείς. Να πληρώσουν επειδή φταίνε. Γι’ αυτό σταματήστε τις δολοφονίες χαρακτήρων και επιτρέψτε, ακόμη και αν δεν το θέλετε, την λειτουργία της δικαιοσύνης.

Ακόμη και τώρα παίζετε παιχνίδια. Μάλλον τελικά δεν ενδιαφέρεστε για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Νίκος Μουζακιάρης
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων της ΝΔ.”