Νίκος Μάνεσης: Υπέβαλε την παραίτησή του στον Alpha μετά το fake βίντεο για το προσφυγικό

Οι πρώτες δηλώσεις του δημοσιογράφου για τις λάθος εικόνες που προβλήθηκαν την περασμένη Κυριακή στην εκπομπή του

Με αφορμή το ψευδές βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση την περασμένη Κυριακή (1/3), το Εθνικό Συμβουλιο Ραδιοτηλεόρασης κάλεσε το κανάλι σε ακρόαση. Ο παρουσιαστής εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως συμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Μάνεσης στην Αφροδίτη Γραμμέλη και το protothema.gr δήλωσε για το συμβάν: «Δεν έπρεπε να γίνει αυτό το λάθος και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Όπως φαίνεται και στην εκπομπή ήμουν στον αέρα, δεν είχα άποψη για τα πλάνα τα οποία προβλήθηκαν σαν να είναι καινούργια και προχώρησα ατυχώς στην περιγραφή των πλάνων, όπως συνήθως γίνεται στην ελληνική τηλεόραση. Ως προϊστάμενος της εκπομπής αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, όποιου ή όποιας το έπραξε».

«Στα 37 χρόνια που είμαι δημοσιογράφος δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Η ευθύνη είναι δική μου, η ομάδα είναι επιλογή μου και δεν κατάλαβα ότι τα πλάνα ήταν από το 2015. Είμαι υποχρεωμένος εκτός από το να ζητήσω συγγνώμη, να αναλάβω και όλες τις κυρώσεις. Η ευθύνη είναι δική μου και όχι του Alpha» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Τέλος, ο Νίκος Μάνεσης ανέφερε πως έθεσε την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του Alpha, αλλά δεν έγινε δεκτή από τους ιθύνοντες του καναλιού. Ωστόσο, έχει σκοπό να επιμείνει μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία. Η ακρόαση για το ΕΣΡ είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου.

ethnos.gr