Νικολέτα Τζιωρτζιώτη: Πρωτόγνωρες καταστροφές στον πρωτογενή τομέα

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα φαίνονται δυσμενείς.
Οι δυσκολίες των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων αυξάνονται περισσότερο, αφού έρχονται αντιμέτωποι εκτός από τις συνεχόμενες κρίσεις που ήδη ταλάντευσαν τον κλάδο μας και με τα έντονα πρωτόγνωρα καιρικά καταστροφικά φαινόμενα (καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, παγετούς…κτλ.), τα οποία επηρεάζουν το φυσικό περιβάλλον.

Η μανία και η οργή της φύσης δείχνει την κατάρρευση του αγροτικού τομέα ή ότι αυτός είναι ο ρυθμιστής του περιβάλλοντος και η κτηνοτροφία ο φροντιστής της;
Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα είναι οι μόνοι που μπορούν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, την κλιματική κρίση για ένα ασφαλή δημιουργικό μέλλον για τα παιδιά μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δοθούν κίνητρα, άμεσες ενισχύσεις και ουσιαστικά σχέδια προστασίας από τις φυσικές καταστροφές για να θωρακίσουμε τον πρωτογενή τομέα.
Όλα αυτά προϋποθέτουν καθαρό μυαλό, σχέδιο, οργάνωση, ένωση, αλληλοβοήθεια, ικανότητα, ειδικούς επιστήμονες των φορέων και συνεργασία.

«Οι άνθρωποι δοκιμάζονται αλλά δεν έχουν χαθεί όλα»

Η Νικολέτα Τζιωρτζιώτη είναι κτηνοτρόφος και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών»