Νικολέτα Τζιωρτζιώτη: Η παράδοση της Αργιθέας συνεχίζεται…..

Από καιρό έβλεπα, διάβαζα για την ίδρυση της Έκθεσης Λαϊκής Τέχνης της Αργιθέας και είχα την απορία και την θέληση να πάω να γνωρίσω αυτό το δημιούργημα από κοντά, όπου και το επισκέφτηκα με μεγάλη μου χαρά.

Έμεινα έκπληκτη από τα πολλά εκθέματα που μαρτυρούσαν την παλιά ζωή των Αργιθεατών και το ότι όλα αυτά τα εκθέματα ήταν εκθεσιακά καλοστημένα. Ρίγη συγκίνησης μου προκάλεσε η κάθε γωνιά και συγκεκριμένα τα πολύχρωμα υφαντά. Κάθε γωνιά και μια ομορφιά που με ταξίδεψε στα χρόνια της εφηβικής μου ηλικίας.

Η Λαϊκή τέχνη ,η παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα, τα πολύτιμα αντικείμενα, τα κεντήματα αναδεικνύουν πόσο σημαντική, πολύκλαδη και πολύμορφη είναι η λαϊκή παράδοση των Αργιθεατών. Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων αναδεικνύει σε όλες τις εκδηλώσεις την πολιτιστική του κληρονομιά.

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου θα συγχαρώ την Πρόεδρο Κ. Έλλη Τσιρογιάννη και όλο το Δ.Σ του Συλλόγου Αργιθεατών για το σπουδαίο έργο που επιτελούν. Πολλά συγχαρητήρια!

 

Η Νικολέτα Τζιωρτζιώτη είναι κτηνοτρόφος και στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού