Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων ο Γ. Παναγιώτου με Αντιπρόεδρο τον Θ. Χαχάμη και Γραμματέα τον Γ. Μητσιούλη

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο Τρικάλων, οι δημαιρεσίες για την εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, όπως ήταν άλλωστε προγραμματισμένες.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων για την επόμενη διετία εκλέχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο νομικός Γιώργος Παναγιώτου, δεύτερος σε ψήφους της παράταξης της πλειοψηφίας του Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος διαδέχεται στη θέση του Προέδρου τη Νικολέτα Μπρουζούκη. Αντιπρόεδρος του συλλογικού οργάνου εκλέχθηκε ο Θωμάς Χαχάμης από τη μείζονα αντιπολίτευση, ενώ Γραμματέας εκλέχθηκε ο Γιώργος Μητσιούλης.

Να σημειωθεί ότι για την θέση του Γραμματέα είχε προταθεί από την δημοτική αρχή να οριστεί σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάτι τελικά που δεν έγινε αποδεκτό από το συνδυασμό του Γιώργου Καΐκη, ο οποίος δεν συμμετείχε και στην ψηφοφορία.

Αναλυτικά η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προεδρείου διαμορφώθηκε ως εξής:

Ο νέος πρόεδρος Γιώργος Παναγιώτου, επί συνόλου 36 ψηφισάντων έλαβε 29 ψήφους, 3 λευκά και 4 άκυρα. Ο Θωμάς Χαχάμης στο ίδιο σύνολο ψηφισάντων έλαβε για την θέση του Αντιπροέδρου 35 ψήφους και 1 άκυρο, ενώ ο Γιώργος Μητσιούλης για τη θέση του Γραμματέα έλαβε 32 ψήφους και 4 λευκά.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο Γιώργος Παναγιώτου, αφού ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, δήλωσε πως θα ασκήσει τα καθήκοντα του Προέδρου του σώματος με πλήρη ισοτιμία και ισονομία απέναντι σε όλες τις παρατάξεις, έχοντας ως γνώμονα την σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του οργάνου. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ακόμα και αυτούς που δεν τον ψήφισαν, ενώ τόνισε πως στις επόμενες μέρες θα επιδιώξει συναντήσεις με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, ώστε να ακούσει τις απόψεις και τις υποδείξεις τους για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.