Νέο πρόγραμμα του ΤρίκαλART

555980

Οι καιρικές συνθήκες της Κυριακής δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της πρώτης συναυλίας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης «ΤρίκαλART» που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Πραγματοποιήθηκε μόνο η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και του συγκροτήματος TrikBand στον χώρο του Δημοτικού Ωδείου, υπό βροχή. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί τμήμα των εκδηλώσεων στο SkatePark (τέως στρατόπεδο Παπαστάθη), με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να δίνει το παρών.

Οσον αφορά την αναβληθείσα συναυλία του Γιώργου Γάκη, ο καλλιτέχνης, μετά τη συνομιλία που είχε με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη και την αντιπρόεδρο του Μουσείο Τσιτσάνη κ. Εφη Λεβέντη, αποδέχθηκε την πρότασή τους να παρουσιάσει το αφιέρωμα στο Rock ‘n’ Roll. Η παρουσίαση θα γίνει σε συνδυασμό με το κουαρτέτο εγχόρδων, στην πρώτη εκδήλωση για τα Τρίκαλα «Δείπνο στα Λευκά», το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου 2015.
Ετσι, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 28 Ιουνίου, διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Πλούσια χορωδιακή μουσική και διπλοπενιές από την φημισμένη και με διακρίσεις Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, καθώς και τους μαθητές της τάξης του μπουζουκιού με δάσκαλο τον Νίκο Λίνο, στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων.
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΤΖΑΜΙ – ΩΡΑ 9:30

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΔΑΡΑΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ
Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΛΛΑ και ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ παρέα με τους μουσικούς της ορχήστρας επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα σε δύο σημαντικούς δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού.
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΤΖΑΜΙ – ΩΡΑ 9:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
Συναυλία με το συγκρότημα «Προβαδούροι»
Το Τρικαλινό μουσικό σχήμα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ήχους γνώριμους και μελωδίες διαχρονικές. Από Βαλκανικό rom και Ζαγορίσια, μέχρι ‘πειραγμένες’ εκτελέσεις της Ελλαδικής ‘εντεχνοκουλτούρας’. Από αστικό ρεμπέτικο και ήχους της ‘κλασικής’ Ανατολής, μέχρι πρωτότυπες συνθέσεις σύγχρονων συνθετών της world music και των μελών του σχήματος, βασισμένες σε ήδη υπάρχουσες μουσικές φόρμες και πάντα..στο mood της στιγμής
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΤΖΑΜΙ – ΩΡΑ 9:30

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΜΟΛΑΔΑ
Η ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΡΕΑ σε συνεργασία με την φιλόλογο ΛΙΛΑ ΤΣΟΥΒΑ και την οικογένεια ΣΑΜΟΛΑΔΑ ετοίμασαν και παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα με στοιχεία από τη ζωή και το έργο του συμπολίτη στιχουργού Γιώργου Σαμολαδά , που με τα τραγούδια του άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού.
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΤΖΑΜΙ – ΩΡΑ 9:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ»
Η συμπολίτισσα Σια Φαράκη γράφει το σενάριο, σκηνοθετεί και παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό μια ερωτική ιστορία βασισμένη στο μύθο του “Σακαφλια” σε θεατρική και κινηματογραφική προσαρμογή , με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΤΖΑΜΙ – ΩΡΑ 9:30

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ
1. DJ’s ΠΑΡΤΥ
Οι Τρικαλινοί DJs ενώνονται για ένα ξέφρενο πάρτι με πολύ κέφι και χορό
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΩΡΑ 9:30

2. ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΣΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ»
Ο Τρικαλινός Ηθοποιός και Σκηνοθέτης Γιώργος Τσαντούλας σε συνεργασία με το πολιτιστικό εργαστήρι “Έαρ” παρουσιάζουν μια Μουσική Παράσταση που περιλαμβάνει ένα απάνθισμα τραγουδιών και Χοροθεατρικά Δρώμενα που αναδεικνύουν το έργο του Τσιτσάνη , καθώς και τα μικρά σενάρια των τραγουδιών του.
ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΦΡΟΥΡΙΟ” – ΩΡΑ 9:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ
Η εκδήλωση Dîner en Blanc που σε όλο τον κόσμο προσελκύει χιλιάδες κόσμου θα γίνει για πρώτη φορά στην πόλη μας και στα “μέτρα μας” συντροφιά με τον George Gakis και το αφιέρωμα στο Rock ‘n’ Roll, ενώ το ντουέτο πνευστών θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και με πλούσια μουσική από DJs . – ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΩΡΑ 9:30

.