Νέες δράσεις για την «πράσινη ανάπτυξη»

depp 1

Συνεχίζεται η προσπάθεια εννέα Δήμων της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Τρικκαίων, να προωθηθούν στη χώρα μας δράσεις για την «πράσινη ανάπτυξη». Ήδη στα Τρίκαλα έχει φιλοξενηθεί η γενική συνέλευση των μετεχόντων στο Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (Δ.Ε.Π.Π). την περασμένη Παρασκευή, η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Από την πλευρά του Δήμου μετείχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Κωτούλας, καθώς και η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη. Στη συζήτηση που έγινε, τα θέματα ημερήσιας διάταξης αφορούσαν στη συνεργασία του ΔΕΠΠ με άλλους φορείς, στο «άνοιγμα» του Δικτύου σε άλλες πόλεις, με το Δήμο Ορεστιάδας να αποτελεί έναν από τους ενδιαφερόμενους, στην εξέλιξη δρομολογημένων κοινών δράσεων των πόλεων – μελών του ΔΕΠΠ, όπως είναι η πραγματοποίηση συνεδρίων και ημερίδων με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας, στην ανάπτυξη διαφόρων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο του ΔΕΠΠ, καθώς και σε άλλα οργανωτικά ζητήματα.

depp

Ειδικά για το θέμα της διοργάνωσης ημερίδας στην Αθήνα, ο κ. Κωτούλας πρότεινε να υπάρξει πρώτα μια ειδική ενασχόληση με συγκεκριμένα προβλήματα που απασχολούν τις πόλεις στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Στη συνέχεια, αφού το ΔΕΠΠ βρει τις κατάλληλες λύσεις, αυτές να παρουσιαστούν πλέον ως συγκεκριμένη πρόταση και πρακτική στους Δήμους όλης της χώρας, στη συγκεκριμένη ημερίδα.

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους του δικτύου. Στη συνέχεια, η παρέμβαση της κ. Μητσιάδη αφορούσε στα ζητήματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση της έκθεσης φωτογραφίας, που, όπως αποφασίστηκε στα Τρίκαλα, θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου.

Το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε αυτό συμμετέχουν 9 πόλεις: Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Ζάκυνθος, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Τρίκαλα, και έχει ως στόχο τη δραστηριοποίηση των τοπικών αρχών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την πράσινη ανάπτυξη, και κυρίως την ανάληψη πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο, ώστε να διαμορφωθεί μία καλύτερης ποιότητας ζωή στην πόλη.

.