Η Νεανική Χορωδία του Ωδείου Κολόβα στο Βερολίνο

Με μοναδική εμπειρία χαραγμένη στη μνήμη τους επέστρεψαν τα μέλη της Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Κολόβα από το Βερολίνο.

Η Νεανική Χορωδία του Ωδείου Κολόβα , υπό την διεύθυνση της Κωνσταντίας Λάσκου, είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος σε Project εφηβικών χορωδιών όπου συμμετείχαν εκκλησιαστικές χορωδίες από τα περίχωρα του Βερολίνου (από 5 έως 10 Ιουλίου). Η συνεργασία δεν ήταν θρησκευτική υπόθεση αλλά Ευρωπαϊκή. Στόχος του Project: διδασκαλία – συνεργασία – επικοινωνία μέσω χορωδιακού τραγουδιού και  εξάσκηση της Αγγλικής γλώσσας.

Οι χορωδίες έμειναν όλες μαζί σε κατασκηνωτικό χώρο με πολύ πράσινο και διαμορφωμένους αθλητικούς χώρους για παιχνίδι στον ελεύθερο χρόνο τους. Η οργάνωση ήταν τέτοια, ώστε στα παιδιά περνούσαν οι στόχοι του προγράμματος ως ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

Η χορωδία μας είχε την ευκαιρία να ερμηνεύσει ορθόδοξους ύμνους και να ξεναγηθεί  στον Ναό Dom και την πόλη του Βερολίνου.

Η χορωδία μας τραγούδησε, εκτός από το Ελληνικό πρόγραμμα, διάφορα χορωδιακά κομμάτια που τους δίδαξαν οι διευθυντές των χορωδιών.

Το αποτέλεσμα μοναδικό, όπως αποδείχτηκε στην τελική συναυλία που έγινε στο Taupitz την Κυριακή 9 Ιουλίου!!! Τα παρατεταμένα χειροκροτήματα, «τα μπράβο» και τα ενθουσιώδη επιφωνήματα, δονούσαν την κατάμεστη αίθουσα. Όλα μαρτυρούσαν την επιτυχία αυτής της προσπάθειας. Αξίζει να τονιστεί ότι την παράσταση έκλεψε  η χορωδία μας, την ώρα που ερμήνευε το ελληνικό πρόγραμμα, μουσική από την Αρχαία Ελλάδα έως τις μέρες μας, με την συνοδεία ορχήστρας που την αποτελούσαν οι καθηγητές του Ωδείου μας: Σούλτης Γιάννης στο βιολί, Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος στο κανονάκι, Παπαγεωργίου Νεκτάριος στο κλαρίνο και Ντίνας Γιώργος στα κρουστά.

Η παράσταση έκλεισε με το ελληνικό τραγούδι  Γιαρέμ – Γιαρέμ του Γιώργου Χατζηνάσιου σε στίχους Νίκου Γκάτσου υπό την διεύθυνση της Κωνσταντίας Λάσκου που το δίδαξε στις χορωδίες.

Και φυσικά την ώρα της ανταλλαγής δώρων, δεν χάσαμε την ευκαιρία να προσκαλέσουμε το κοινό να επισκεφτεί και να γνωρίσει την όμορφη και φιλόξενη πόλη των Τρικάλων αλλά και τη χώρα μας, την Ελλάδα.