Νέα πραγματικότητα σε εστίαση-ψυχαγωγία από την Τρίτη στα Τρίκαλα

Μια νέα πραγματικότητα θα ζήσουμε από την Τρίτη και πάλι στα Τρίκαλα στον τομέα της εστίασης και της ψυχαγωγίας, θυμίζοντας μας και πάλι εικόνες από την καραντίνα που περάσαμε την περασμένη άνοιξη με τα κλειστά καταστήματα.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αυτή την φορά δεν θα κλείσουν όπως την προηγούμενη φορά- τα περισσότερα τουλάχιστον-αφού θα προσφέρουν υπηρεσίες delivery και takeaway, σίγουρα όμως για τουλάχιστον ένα μήνα-όσο θα βρίσκονται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα- δεν θα δούμε κόσμο στα Τρίκαλα να κάθεται στα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών, των ταβερνών, των μπαρ κλπ., απολαμβάνοντας στιγμές ξεκούρασης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Ο κλάδος των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης, το έχουμε ξαναγράψει, πως θα πληγεί ανεπανόρθωτα από την λειτουργία έστω και μ’ αυτό τον τρόπο των καταστημάτων τους. Ο κλάδος είναι σε αναβρασμό, φωνάζοντας δυνατά πως «πεθαίνει η εστίαση» και ζητά μέτρα στήριξης άμεσα από την κυβέρνηση, προκειμένου να μην οδηγηθούν οι επιχειρήσεις σε λουκέτο.

Ένας άλλος κλάδος που πλήττεται ανεπανόρθωτα και διαμαρτύρεται έντονα, είναι ο κλάδος των καλλιτεχνών και των ανθρώπων του πολιτισμού, που όλη τους η επαγγελματική δραστηριότητα έχει μπει σε αναστολή εδώ και αρκετούς μήνες.

Περιμένουμε να δούμε στην πορεία την εξέλιξη της διασποράς του ιού με αυτά τα μέτρα, το κλείσιμο δηλαδή των χώρων πολιτισμού και των καταστημάτων της εστίασης. Ευχόμαστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στην δημόσια υγεία, που είναι το κυριότερο αγαθό και το μεγάλο ζητούμενο. Όλα τα υπόλοιπα ξαναγίνονται!