Νέα Δημοσκόπηση : Πολιτικό θρίλερ με ανατροπές

dimoskopisi

Νέα αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με μικρό προβάδισμα της ΝΔ δείχνει γκάλοπ της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, που θα δημοσιευθεί σήμερα.Η ΝΔ φαίνεται στη
συγκεκριμένη δημοσκόπηση (που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 10 Απριλίου) να κάνει «απόσβεση» για την υπόθεση Μπαλτάκου χάρη στην έξοδο στις αγορές, ενώ η Χρυσή Αυγή υποχωρεί στην τέταρτη θέση, με το Ποτάμι να είναι τρίτο με διαφορά ασφαλείας.

Στα αξιοσημείωτα και ότι οι ΑΝΕΛ, με ποσοστό 3,0%, υποχωρούν κάτω από την Ελιά (4,0%), ενώ μόλις 2,0% είναι το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται πλέον, με οριακή διαφορά, κατά 0,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά των κομμάτων είναι για την ακρίβεια: ΝΔ 21,4%, ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, ΠΟΤΑΜΙ 10,4%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%, ΚΚΕ 5,2%, ΕΛΙΑ 4,0%, ΑΝΕΛ 3,1%, ΔΗΜΑΡ 2,0%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4,6%, ΛΕΥΚΟ 2,0%. Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει αδιευκρίνιστη ψήφος (20,1%).

Με σαφώς μεγαλύτερη διαφορά προηγείται στην καταλληλότητα ο Αντώνης Σαμαράς του Αλέξη Τσίπρα, το 46,6% όσων ψηφίζουν «Ποτάμι» απαντούν ότι το κάνουν από διαμαρτυρία, το 54,4% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, αλλά να εξαντληθεί η παρούσα τετραετία, ενώ το 60,1% θεωρεί τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση.

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι πάντως(50,0%) θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, έναντι 40,3% που πιστεύει ότι θα έρθει πρώτη η ΝΔ.

.