Νέα δημοσκόπηση Alco: Μεγάλη διαφορά 9% υπέρ της ΝΔ

Δεν εισπράττει τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ από την ακρίβεια (κάρτες)

Σε συνθήκες εκλογών η ΝΔ θα κερδίσει με διψήφια διαφορά γιατί έχει την πλειοψηφία των αναποφάσιστων

Καμία σοβαρή ανατροπή ή έστω διαφορά στο πολιτικό σκηνικό παρά την ακρίβεια δεν καταγράφεται από τη νέα δημοσκόπηση η οποία καταγράφει μεγάλη δυσκολία στην κάλυψη των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρίας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open καταγράφεται ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία για την ελληνική οικονομία αλλά και τον ενισχυμένο ρόλο της Τουρκίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 8,9 μονάδες καθώς το κυβερνών κόμμα καταγράφει μικρή πτώση από την τελευταία δημοσκόπηση. Πτώση καταγράφεται και για το ΚΙΝΑΛ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 22,2.

Επί της ουσίας αν σήμερα είχαμε εκλογές η ΝΔ θα κέρδιζε με διαφορά από 10%-12% γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των αναποφάσιστων είναι κεντροδεξιοί και δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ξαναψηφίσουν δηλαδή άλλη μια φορά τη ΝΔ.

Στα αξιοσημείωτα επίσης , σύμφωνα με το fimotro.gr ότι στα δεξιά της ΝΔ δεν καταγράφεται κάποια σοβαρή δυναμική. Εάν δεν υπάρξουν σοβαρές εκπλήξεις μόνο ο Βελόπουλος θα παλέψει για να μπει στη Βουλή (δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα πάρει 3% παρά τα ποσοστά που του δίνουν τώρα) και όλοι οι άλλοι λόγω της πόλωσης θα πέσουν τελικά κάτω από το 1%.