ΝΔ: Δικαιώνονται οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για την ανάπτυξη

Οι κατευθυντήριες γραμμές και οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά βρίσκουν απήχηση και προβάλλονται ως αναγκαίες από κορυφαίους παράγοντες της ΕΕ, αναλυτές και μεγάλα ξένα ΜΜΕ, υποστήριξε την Παρασκευή ο εκπρόσωπους Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι χρειάζεται πολιτική που θα τονώσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

 

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι ανάλογη δήλωση έχει κάνει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ ο κ. Βενιζέλος «εσχάτως ανακάλυψε την ανάγκη για ανάπτυξη και έκανε λόγο για… μνημόνιο ανάπτυξης».

 

«Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις αυτές συνιστούν μία ακόμη δικαίωση της πολιτικής της ΝΔ, που σταθερά και επίμονα ζητούσε αλλαγή πολιτικής με βασικό άξονα την ανάπτυξη και άμεσο στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

 

Υπενθύμισε επίσης ότι η ΝΔ κατέθεσε 23 μέτρα από τις αρχές του 2010, το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου παρουσίασε το Ζάππειο 1 και στις 12.5.2011 το Ζάππειο 2, ενώ «σε όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση αγνοούσε τις προτάσεις μας και μιλούσε για «μαγικά ραβδιά»».

 

Με αφορμή επίσης δήλωση του Όλι Ρεν, δήλωσε ότι από πέρσι ο κ. Σαμαράς έχει επισημάνει την ανάγκη να υιοθετηθεί το ευρωομόλογο το ταχύτερο δυνατόν από την ΕΕ ως μέσο στήριξης της δημοσιονομικής ισορροπίας στις χώρες της ευρωζώνης.

 

Αιχμηρά σχόλια για Λούκα Κατσέλη

 

«Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν άλλη αντίληψη όσο βρίσκονται σε καρέκλες υπουργείων και άλλη χωρίς αυτές» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

 

Αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη πως δεν είναι σίγουρη ότι ο δρόμος που ακολούθησε η Ελλάδα το 2010 ήταν μονόδρομος, παραδεχόμενη ότι η λιτότητα μειώνει την αγοραστική δύναμη της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, με αποτέλεσμα η ύφεση να γίνεται βαθύτερη.

 

Επιπλέον, η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι η πορεία της οικονομίας θα ήταν καλύτερη αν ο ΦΠΑ δεν είχε αυξηθεί τόσο όσο αυξήθηκε.

 

«Αυτό βέβαια επιβεβαιώνεται και ανάποδα. Δηλαδή από βουλευτές, όπως οι Π. Οικονόμου και Π. Κουκουλόπουλος, που όσο δεν είχαν καρέκλα υπουργού διαφωνούσαν με τις κυβερνητικές επιλογές στα όρια της ανταρσίας και μόλις υπουργοποιήθηκαν έγιναν από πολέμιοι του μνημονίου, πρωτεργάτες στην εφαρμογή του» πρόσθεσε.

 

Εξάλλου, σε ερώτηση πώς θα έβλεπε η ΝΔ να τεθεί επικεφαλής της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων ο Στέφανος Μάνος, ο κ. Μιχελάκης απάντησε «κανένα σχόλιο», ενώ σχετικά με το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ, δήλωσε ότι ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσής τους.

ΤΟ ΒΗΜΑ_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy