“Aνοίγει κόντρα” Xονδρού για τις “μακακίες” του Κυρίτση. Τυχάρπαστο και χυδαιολόγο αποκαλεί τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ.

xondros_55

 

 

 

 

Tι λέει στην ανακοίνωση του ο Αχελώος ρους

                                                         Να τον χαίρεται η ΔΗΜΑΡ

 

Η χθεσινή (Παρασκευή) έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Πύλης με θέμα εκτός των άλλων και έργα της εκτροπής του Αχελώου στη περιοχή μας δεν είχε να προσθέσει κάτι καινούργιο στην ουσία της υπόθεσης. Ωστόσο κάποια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης είναι αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα.

Κατ’ αρχήν ο χρόνος της ίδιας της συζήτησης που να σημειωθεί προκλήθηκε μετά από αίτηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Σε μια περίοδο όπου οι Δήμοι μετά την ψήφιση και του τρίτου μνημόνιου όχι μόνο έχασαν το 60% και πλέον των οικονομικών τους πόρων αλλά καλούνται να απολύσουν μόνιμο προσωπικό και να “ξεπουλήσουν” την περιουσία τους στον Γερμανό Fuchtel, κάποιοι πετάνε την μπάλα στην εξέδρα. Δηλαδή αντί να συζητήσουν πως θα μπορέσει ο Δήμος Πύλης να ανταποκριθεί στις πιεστικές ανάγκες της κοινωνίας που η κρίση τις επέτεινε ακόμη περισσότερο, να δει δηλαδή πως θα αποκαταστήσει τις ζημιές στα ορεινά χωριά, πως θα εξασφαλίσει πετρέλαιο για τα σχολεία, πως θα προσφέρει τρόφιμα σε οικογένειες που πεινάνε, πως θα εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία ενός μεγάλου και σημαντικού Δήμου, ασχολούνται με ένα θέμα που η ίδια η ζωή έδωσε την απάντηση. Η ολοκλήρωση των έργων που θα κριθεί για μια ακόμη φορά στο ΣτΕ στην 11η Ιανουαρίου 2013, θα εξαρτηθεί από τον αγώνα των Μεσοχωριτών και του περιβαλλοντικού κινήματος για να διασώσουν τον Αχελώο, τη Μεσοχώρα και το περιβάλλον της περιοχής.

Η αυτοδιοικητική άποψη ότι “δεν μπορεί το ΔΣ του Δήμου Πύλης να πάρει οποιαδήποτε απόφαση για το φράγμα Μεσοχώρας χωρίς να θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την θέληση των κατοίκων και τις αποφάσεις των φορέων τους”, που ψηφίστηκε, ικανοποίησε τους κατοίκους και τους φορείς της Μεσοχώρας.

Αλγεινή εντύπωση άφησε  στους παρευρισκόμενους στην συνεδρίαση η συμπεριφορά του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Κυρίτση. Απρόσκλητος και απρόκλητος χωρίς ίχνος σεβασμού σε πρόσωπα, εκλεγμένους εκπροσώπους και στην ίδια την διαδικασία, διέκοπτε με χυδαίους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς ομιλητές. (τα video είναι κατατοπιστικά..http://www.mesochoranet.gr). Δεν του αρκεί απ’ ότι φαίνεται που με την υπογραφή του στην εφαρμογή των καταστροφικών για την κοινωνία  μέτρων βάζει ταφόπλακα στη ζωή στην ύπαιθρο, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, μας βρίζει κιόλας.. Δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο με τυχάρπαστους  χυδαιολόγους που νομίζουν ότι είναι και εκπρόσωποι του λαού. Να τον χαίρεται η ΔΗΜΑΡ.

Ο αγώνας μας για την διάσωση της Μεσοχώρας και του Αχελώου με την οριστική ματαίωση των έργων της εκτροπής θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο και μέσο. Ζητάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κάνει το αυτονόητο. Να βάλει πάνω και πριν απ’ όλα το συμφέρον των Δημοτών της. Να προστατέψει από την καταστροφή την Μεσοχώρα και την περιοχή, κλείνοντας τα αυτιά της στις σειρήνες που μιλώντας για δήθεν ανάπτυξη, εννοούν την εξυπηρέτηση των αδηφάγων συμφερόντων.

Αχελώου Ρους

 

 

.