Να καταργηθεί ο χαρακτηρισμός της διαγωγής στα σχολεία ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με ερώτηση τους στη Βουλή 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την αναδρομική κατάργηση του μέτρου της διαγωγής. Κατάργηση της προσευχής, των παρελάσεων και της αριστείας ζητά η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση και αναδρομική κατάργηση του μέτρου της διαγωγής σε Γυμνάσια και Λύκεια που «προσβάλλει τον πολιτισμό και τη νεολαία», ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Μάκη Μπαλαούρα χαρακτηρίζουν το μέτρο αυτό που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε για την περιθωριοποίηση μαθητών, αυταρχικό και εκδικητικό.

Θυμίζουν δε, ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς και νυν βουλευτές του Κοινοβουλίου έχουν τιμωρηθεί ως μαθητές με το χαρακτηρισμό της διαγωγής τους ως κοσμίας.

«Τα τελευταία χρόνια, στην πλειοψηφία των σχολείων έχει καταστεί ανενεργή η διάταξη αυτή και δεν επιβάλλεται το αυταρχικό και εκδικητικό αυτό μέτρο στους μαθητές, ούτε και σε ιδιαίτερα ακραίες περιπτώσεις», υποστηρίζουν και προσθέτουν πως υπάρχουν κάποια σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, που για να καλύψουν την παιδαγωγική τους ανεπάρκεια ή για να τιμωρήσουν για όλη του τη ζωή έναν απόφοιτο της μη αρεσκείας τους, εφαρμόζουν συχνά την υποβάθμιση της διαγωγής των μαθητών και χωρίς μάλιστα να έχουν εφαρμόσει πλήρως τις διατάξεις του Υπουργείου και τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.

Την ίδια ώρα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση της ζητά κατάργηση προσευχής, παρελάσεων και αριστείας στα σχολεία. Ant1news