«Μυρίζει» εκλογές, γι’ αυτό και «ανασκουμπώνεται» ο Παπαευθυμίου

Περίοδος σχετικά λιγοστών επαγγελματικών υποχρεώσεων, λόγω και των κλειστών καταστημάτων ελέω καραντίνας, η παρούσα για τον Κωνσταντίνο Παπαευθυμίου, με αρκετές όμως πολιτικέςδιεργασίες και κοινωνικές επαφές-όσες ακόμα μπορούν να γίνονται κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες- αν και ακόμα βρίσκονται σε αρκετά πρώιμο στάδιο.

Η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα «μυρίζει» πρόωρες κάλπες εντός του έτους, αφού οι καλά γνωρίζοντες την τέχνη της πολιτικής, υποστηρίζουν πως όταν με το καλό απαλλαγούμε μια και καλή από τον κορονοϊό-όσο αυτό είναι εφικτό-και αν του βγει του Μητσοτάκη το στοίχημα με τον εμβολιασμό του κόσμου, δεν έχει κανένα λόγο να μην προσφύγει σε κάλπες, εκμεταλλευόμενος και την μεγάλη διαφορά που τον χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα αν τώρα αποστασιοποιείται από μια τέτοια προοπτική.

Μέσα σε όλο αυτό το πολιτικό κλίμα που έχει αρχίσει να δημιουργείται, αργά αλλά σταθερά τα πολιτικά στελέχη όλων των κομμάτων, αρχίζουν να κάνουν τις προετοιμασίες τους, ώστε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών να είναι πανέτοιμοι καθόλα και να μην «πιαστούν στον ύπνο».

Ο Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου, ο οποίος είχε διεκδικήσει με αρκετές αξιώσεις την εκλογή του στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, είναι ένας απ΄αυτούς που σίγουρα θα ήθελαν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία εκλογής. Ειδικά τώρα με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την ισχύ της απλής αναλογικής, το Κίνημα Αλλαγής, κόμμα στο οποίο ανήκει ο Παπαευθυμίου, μπορεί αν φυσικά το ευνοήσουν και οι συνθήκες, να εκλέξει Βουλευτή στα Τρίκαλα.

Η πρωτιά στις προηγούμενες εκλογές του Παπαευθυμίου, αποτελεί εχέγγυο ως ένα βαθμό ότι μπορεί να το επαναλάβει και στις επόμενες εκλογές, οπότε πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να το διατηρήσει. Και επειδή όπως πολύ σωστά λέει και η παροιμία «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», ο Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου δειλά αλλά συνειδητά, αρχίζει να μπαίνει σε mood προεκλογικό. Κι αν του κάτσει τελικά;