ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ, ΤΡΙΚΑΛΑ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ;

Όλα αυτά που διαδραματίζονται στην πόλη μας με τον Μύλο των Ξωτικών σίγουρα έχουν θετικό πρόσημο, τόσο για τα οικονομικά του Δήμου, όσο και για την προβολή του τόπου μας.

Ναι, ο τόπος μας. Και ο νους ευθύς αμέσως πηγαίνει στα Μετέωρα. Η Καλαμπάκα είναι μία πόλη με τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο. Είναι ένας χώρος που ελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο και αυτό ωφείλεται στην ιερότητα του χώρου των Μετεώρων και στο θαυμάσιο αυτό σύμπλεγμα των μετεωρίτικων βράχων.

Κι εδώ; Στα Τρίκαλα; Αρκεί ένας Μύλος των Ξωτικών; Κι όταν ο Μύλος των Ξωτικών παύει πλέον να ελκύει μικρούς και μεγάλους από όλη την Ελλάδα; Είναι πλεονέκτημα για την πόλη μας να έχουμε τουρισμό για ένα μήνα; Και μόλις ο Μύλος των Ξωτικών κλείνει τις πόρτες του, να περιμένουμε αντίστροφα τον χρόνο που θα μας φέρει στην επόμενη έναρξη; Αυτό θεωρείται τουρισμός; Θεωρείται επιτυχία; Και τους υπόλοιπους μήνες;

Όλα αυτά τη στιγμή που έχουμε να αναδείξουμε ομορφιές στην πόλη μας και να «δέσουμε» με τον τουρισμό στην Καλαμπάκα! Να περνάει ο επισκέπτης από τα Τρίκαλα, πηγαίνοντας στα Μετέωρα ή αφού επισκεφτεί τα Μετέωρα να περάσει από τα Τρίκαλα και να περπατήσει δίπλα στο ποτάμι, στις όχθες του, να δει το Φρούριο, την παλιά πόλη, την Πύλη, το Περτούλι, τα περτουλιώτικα λιβάδια και άλλα πολλά που μπορούν οι έχοντες την γνώση, να τα αναδείξουν.

Το σύνθημα της Δημοτικής αρχής πρέπει να είναι «Τρίκαλα 12 μήνες»! Και σ’ αυτό μπορούνε όλοι να συμβάλλουν. Δημοτική αρχή, Αντιπεριφερειάρχης, Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, Επιμελητήριο Τρικάλων, Ξενοδοχειακοί Σύλλογοι, οι δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων του νομού, οι βουλευτές του νομού Τρικάλων… να συζητήσουν και να αποφασίσουν τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να έχουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Την πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβει ο  δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ώστε να καλέσει τους αναφερθέντες και να συζητήσουν και αποφασίσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Και φυσικά ουσιαστικός σχεδιασμός… υποδομές (δρόμοι, πινακίδες κυκλοφορίας, διαγραμμίσεις, καθαριότητα κ.ά.) και βελτίωση της ποιότητας ζωής. Πάντα, όπως έχει πολλές φορές ειπωθεί, όταν μια πόλη, ένας Νομός, είναι όμορφος για τους μόνιμους κατοίκους του με υποδομές και ποιότητα ζωής, τότε θα τον λατρέψουν και οι επισκέπτες του. Παντός καιρού και εποχών…

Οι σκέψεις κλείνουν με προβληματισμούς που έχουν όμως τη δυναμική να ενσαρκώσουν την ελπίδα και ανάπτυξη για τον τόπο μας…

Tελικά μπορούμε να διαχειριστούμε τόσο κόσμο στα Τρίκαλα;;;

Υπάρχουν υποδομές;;;

Έφαγαν καλά οι επισκέπτες;;;

Ξεναγήθηκαν σωστά;;;

Υπήρχαν parking στο κέντρο της πόλης;;;

Για πόσα ακόμη χρόνια θα παρέχουμε αυτές τις – όχι καλά οργανωμένες -υπηρεσίες;;;

Δεν θεωρείται επιτυχία να κλείνουν τα φώτα του Μύλου την τελευταία ημέρα, η πόλη μας για 11 μήνες να πέφτει σε χειμερία νάρκη και να ξαναζωντανεύει μετά από 11 μήνες και για 1 μήνα….

Θα υπάρξουμε ως Τρίκαλα για 1 μήνα ή για 12 μήνες;